Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Διορισμοί κάτω από τις πραγματικές ανάγκες

Σε αναντιστοιχία με τις μεγάλες πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης βρίσκεται και πάλι ο αριθμός των διορισμών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, οι διορισμοί δασκάλων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας αναλύονται ως εξής: Από 3.435 διοριστέους διορίζονται 3.017 (μέσω ΑΣΕΠ οι 2.713, από την επετηρίδα διετούς θητείας 240 και από την επετηρίδα τετραετούς θητείας οι 64). Οι 418 θέσεις μένουν κενές, γιατί δεν υπάρχουν άλλοι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Αντίστοιχα, οι 630 διορισμοί νηπιαγωγών που ανακοινώθηκαν, κατανέμονται ως εξής: 504 μέσω ΑΣΕΠ, 78 από την επετηρίδα διετούς θητείας και 48 από την επετηρίδα τετραετούς. Επίσης, ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 200 καθηγητών Μουσικής, 50 Φυσικής Αγωγής και 10 Αγγλικών.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργείου ο Χρ. Μπάθας, εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, σημειώνει ότι «το υπουργείο ανακοινώνει πλασματικούς διορισμούς αντί να προχωρήσει στην κάλυψη των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών της εκπαίδευσης. Και πρόκειται για πλασματικά νούμερα, αφού 418 θέσεις μένουν κενές με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν επιτυχόντες από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και αρνείται να προχωρήσει σε κάλυψη των θέσεων αυτών από την επετηρίδα».

Ο Χρ. Μπάθας σημειώνει ότι «πραγματική λύση στην αδιοριστία των εκπαιδευτικών και στα προβλήματα της εκπαίδευσης θα δώσει η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 15 στις μικρές τάξεις και 20 στις μεγαλύτερες, η ετήσια περιοδική επιμόρφωση εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, η κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και ο διορισμός εδώ και τώρα 10.000 εκπαιδευτικών από την επετηρίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ