Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ψάχνει δικαίωση στην... Ισπανία

Μέσω... Ισπανίας επιχείρησε να απαντήσει ο Στ. Θεοδωράκης για τις χαμηλές «πτήσεις» που κατέγραψε το Ποτάμι στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη και τις τωρινές ακόμα χαμηλότερες επιδόσεις που φέρεται να εμφανίζει σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Αναφερόμενος στην τέταρτη θέση που κατέλαβε στις εκλογές στην Ισπανία το... αδελφό τους κόμμα των «Ciudadanos» («Πολίτες»), ο Στ. Θεοδωράκης έγραψε σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ότι «σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές του κόμματος του Αλμπερτ Ριβέρα, η απώλεια της δεύτερης θέσης - που τους έδιναν οι δημοσκοπήσεις - οφείλεται κυρίως στην τόλμη τους. Στην ανάγκη τους να μιλούν συγκεκριμένα, χωρίς γενικότητες και κενά συνθήματα. "Ιστορίες" που έχουμε ζήσει πρόσφατα και στην Ελλάδα. "Πέτα συνθήματα και όχι λύσεις" με προέτρεπαν προεκλογικά ορισμένες παλιές καραβάνες της πολιτικής. Αλλά ούτε εμείς τους ακούσαμε». Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι θέσεις του Ποταμιού είναι βγαλμένες μέσα από τα κιτάπια του κεφαλαίου, ντυμένες με το μανδύα του «νέου», ενώ αρκετά συχνά παίζουν το ρόλο του «λαγού» για περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές (π.χ. οι θέσεις του για τον εκλογικό νόμο).

Συνεχίζοντας να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα του, ο Στ. Θεοδωράκης έγραψε παρακάτω ότι: «"Ο χρόνος περνάει και η οικονομία καταστρέφεται" προειδοποιήσαμε από την άνοιξη τον κ. Τσίπρα. "Μα γιατί βιάζεστε;" μας απαντούσε ειρωνικά, χειροκροτούμενος τότε από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης (...) Το τι καταφέραμε το ομολογεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον στο "Channel 4", που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα: "Νομίζω ότι χάσαμε χρόνο. Και στο τέλος ξεμείναμε από δύναμη και βρεθήκαμε χωρίς χρήματα" (...) Αλλά τι σημασία έχει τώρα αυτή η συζήτηση, θα σου πουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. "Εμείς με τα ψέματα κερδίσαμε τις εκλογές, εσύ με τις αλήθειες βρέθηκες στο 4%"».

«Είναι, λοιπόν, καταδικασμένος όποιος λέει την αλήθεια στους ψηφοφόρους; Η κρίση ευνοεί τους λαϊκιστές και όχι τους πραγματιστές και μεταρρυθμιστές; "Parece que si" μου απαντούσαν τα στελέχη των "Ciudadanos" το βράδυ της Κυριακής (...) "Φαίνεται πως ναι" (...) Γιατί, ναι, η κρίση μάλλον ευνοεί τους λαϊκιστές. Ηξερα όμως και κάτι άλλο: Οτι οι "Ciudadanos", όπως και το Ποτάμι, δεν έχουν άλλο δρόμο. Προτάσεις, αλήθειες, σοβαρότητα, νεωτερικότητα» καταλήγει ο Στ. Θεοδωράκης.

Η προσπάθεια Θεοδωράκη να εμφανιστεί περίπου ως... «ιερομάρτυρας» της αστικής τάξης, ο οποίος πληρώνει το τίμημα «δύσκολων» θέσεων που παίρνει δημόσια, δεν είναι άσχετη από το γεγονός ότι το Ποτάμι πηγαίνει για συνέδριο το Φλεβάρη, όπου αναμένεται να ανοίξει συζήτηση για τις τακτικές του, ενώ διαχέονται και φήμες περί αποστασιοποίησης διαφόρων στελεχών που διαβλέπουν, μάλλον, ότι το κάρο δεν τραβάει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ