Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Ζητά εξεταστική για το «πώς ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση»

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διαλεύκανση ολόκληρης της αλήθειας στο βασανιστικό ερώτημα του ελληνικού λαού, πώς ξεκίνησε η δημοσιονομική κρίση καθώς και η κρίση ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», κατέθεσε χτες στον πρόεδρο της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ).

Οπως υποστηρίζουν οι καταθέτοντες την πρόταση, «οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό θα διευκολύνουν και τη λήψη και εφαρμογή μιας πολιτικής εξόδου από αυτήν την πολυδιάστατη κρίση».

Κατά βάση, η κατάθεση της τέτοιας πρότασης από το ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στο πλαίσιο της κριτικής τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δε λέει κουβέντα για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή.

Καθώς, μάλιστα, δε διαθέτουν τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών για να ξεκινήσει η διαδικασία, κάνουν «έκκληση στους βουλευτές των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, οποιαδήποτε θέση κι αν υποστηρίζουν στα καυτά αυτά ζητήματα, να προστρέξουν στη συνυπογραφή της πρότασης, με οποιοδήποτε σκεπτικό εκείνοι επιλέξουν».

Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις αυτές, όπως και οι «εξεταστικές για τα μνημόνια», οι «επιτροπές αλήθειας για το δημόσιο χρέος» κ.ο.κ., αξιοποιούνται απ' όλες τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης για να κρυφτεί το γεγονός ότι οι οικονομικές κρίσεις βρίσκονται στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς και το γεγονός ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν αφορά διαχειριστικές επιλογές, αλλά την πολιτική για την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση του σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ