Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Δεν είδε, δεν πρόσεξε» ο μάρτυρας αστυνομικός

Eurokinissi

Από το «δεν είδα, δεν παρατήρησα, δεν πρόσεξα» του μάρτυρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Δ. Μπάγιου που κλήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μαζί με άλλους αστυνομικούς, να μεταβεί στην Τσαλδάρη, χαρακτηρίστηκε η χτεσινή συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο αστυνομικός ζήτησε διακοπή και αμέσως μετά λιποθύμησε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, να αποφασίζει τη διακοπή της διαδικασίας.

Νωρίτερα, προηγήθηκαν επίμονες ερωτήσεις και παρατηρήσεις της προέδρου προς τον μάρτυρα αστυνομικό, που προσπαθούσε στην κατάθεσή του να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα! Επαναλάμβανε συχνά ότι είχε κυρίως το ρόλο του παρατηρητή που και αυτόν, όπως φάνηκε από όσα κατέθεσε, δεν τον έκανε σωστά... «Πολύ περιορισμένο ήταν και το τι βλέπατε και το τι κάνατε, κύριε μάρτυρα. Δεν συνάδει το δεν είδα, δεν παρατήρησα, με αυτό που κληθήκατε να κάνετε. Για το τι μπορεί να συμβαίνει στους πολίτες, την προστασία των οποίων έχετε εσείς αναλάβει, ενδιαφερθήκατε εκείνο το βράδυ;», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος.

Ενδεικτικό της κατάθεσης:

Μάρτυρας: Λάβαμε σήμα στις 23.59 ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στην καφετέρια «Κοράλι». Σταθμεύσαμε σχεδόν απέξω. Δεν πρόσεξα αν υπήρχαν ρόπαλα, πρόσεξα μερικά κράνη.

Πρόεδρος: Εσείς τι ακριβώς κάνατε εκεί;

Μάρτυρας: Ο ρόλος μου ήταν να είμαι παρατηρητής.

Πρόεδρος: Και τι δουλειά, δηλαδή, κάνει ο παρατηρητής;

Μάρτυρας: Προσέχει να μη δεχτεί επίθεση η ομάδα του...

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης ειπώθηκε:

Πρόεδρος: Για το τι μπορεί να συμβαίνει στους πολίτες, την προστασία των οποίων έχετε εσείς αναλάβει, είστε αστυνομικός, τι ακριβώς είδατε; Οφείλατε να είστε παρατηρητικός.

Μάρτυρας: Τους συναδέλφους που τρέχουν.

Πρόεδρος: Αλλο τίποτε; Είστε ο έβδομος κατά σειρά στο τρέξιμο, όπως το περιγράφετε, και μου λέτε κιόλας «κοίταγα να δω τι είχε συμβεί στους συναδέλφους», τι νομίζατε, ότι πηγαίνατε να προστατέψετε την καφετέρια;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Κόσμος υπήρχε, τους προσέξατε;

Μάρτυρας: Ηταν διάφοροι, περαστικοί μου φάνηκαν, πήγαιναν πέρα δώθε... Πίσω από τους συναδέλφους, είδα 5-6 να φεύγουν, να τρέχουν και τους συναδέλφους, να κρατάνε τον Φύσσα, που τους είπε «όχι εμένα, παιδιά, με μαχαίρωσε».

Πρόεδρος: Πολύ περιορισμένο και το τι βλέπετε και το τι κάνετε, δεν συνάδει το δεν είδα, δεν παρατήρησα, με αυτό που κληθήκατε να κάνετε. Κάνατε κάποια κίνηση, κάποια ενέργεια, εσείς φωνάξατε;

Μάρτυρας: Φώναζαν οι άλλοι οι συνάδελφοι...

Πριν την έναρξη της κατάθεσης του συγκεκριμένου μάρτυρα, η Πολιτική Αγωγή σχολίασε για την κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Αγ. Λεγάτου την προσπάθεια που έκανε να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο την... αδράνεια της αστυνομίας με αντιφάσεις και κενά λογικής. Οσο για τους συνηγόρους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, προσπάθησαν για άλλη μια φορά ν' αποδομήσουν και ν' απαξιώσουν προηγούμενους αυτόπτες μάρτυρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ