Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σκηνικό εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου, τους οποίους επιχείρησαν να εμφανίσουν ως μονόδρομο, έστησαν από κοινού όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, πέρα από τις όποιες διαφοροποιήσεις τους στο μείγμα διαχείρισης, στη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των υπουργών έγινε ολοφάνερη η επιδίωξη της κυβέρνησης να καλλιεργήσει την αυταπάτη ότι υπάρχει περιθώριο «βελτιώσεων» στο νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και από πάνω να πείσει το λαό ότι πρέπει να είναι και ευχαριστημένος, γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα με μια κυβέρνηση της «δεξιάς».

Παίρνοντας την ...«πάσα» η ΝΔ υπερασπίστηκε όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της, ενώ σιγοντάροντας αντικειμενικά την κυβέρνηση, άφησε να εννοηθεί ότι και «λίγα κάνει», αφού δεν προωθεί τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις» και δεν δίνει «κίνητρα για την ανάπτυξη του τρίτου πυλώνα του Ασφαλιστικού, αυτού της ιδιωτικής ασφάλισης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στην αντίπερα όχθη, το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, γι' αυτό και δεν παίρνει διόρθωση, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζικό μέτωπο πάλης για την απόσυρσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ