Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αλληλεγγύη και υλική βοήθεια

Μεγάλη ανταπόκριση συναντά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε συνδικάτα και φορείς του κινήματος να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε μετανάστες και πρόσφυγες. Εκτός από τις παραδόσεις ειδών πρώτης ανάγκης που ήδη έχουν γίνει σε χώρους συγκέντρωσης (Ελληνικό, Βόλος, Πειραιάς κ.α.), άλλες 20 παλέτες από τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρούχα κατευθύνονται στην Ειδομένη, με τη συμβολή της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Λαϊκές Επιτροπές από δήμους της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά παρέδωσαν χτες είδη πρώτης ανάγκης στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, στις πύλες Ε1 και Ε2 και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ. Τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε από το κάλεσμά της στο λαό της περιοχής παρέδωσε το Σάββατο και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οργανώθηκε την Κυριακή στα Χανιά, από τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Ιατρικών Επισκεπτών, Επισιτισμού, καθώς και από την Ενωση Συνταξιούχων, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Γυναικών.

Επίσης, συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Χαλκίδας την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία σωματείων και φορέων της περιοχής. Τέλος, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στη Θεοφάνειο, καλεί η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ