Τρίτη 22 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποπειράται να... στρίψει διά της διαπλοκής

Σήμερα η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βουλή με τη συμμετοχή υπουργών και στενών συνεργατών του και κύριο θέμα συζήτησης την πορεία της πρώτης «αξιολόγησης», ενώ συζητήθηκε και το Προσφυγικό υπό τη σκιά των τελευταίων εξελίξεων που προκαλούν προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, φαίνεται να ήταν κοινή η πεποίθηση πως είναι εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς κυβέρνηση και κουαρτέτο βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για τα αντιλαϊκά μέτρα σε Φορολογικό και Ασφαλιστικό.

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό, η κυβέρνηση εστιάζει στη μείωση των ροών απ' την Τουρκία, ζήτημα για το οποίο απευθύνεται και στα όργανα της ΕΕ, στα οποία επιπλέον θέτει και το ζήτημα των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να υλοποιήσει τις πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν, στην πραγματικότητα για τη διαχείριση του μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται και η αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άγνωστο ωστόσο παραμένει αν σ' αυτό θα μείνει ο νυν αναπληρωτής υπουργός, Γ. Μουζάλας ή θα μετακινηθεί σε άλλο κυβερνητικό πόστο.

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τις επικίνδυνες και αντιλαϊκές εξελίξεις

Στην κυβερνητική σύσκεψη, συζητήθηκε επίσης η σημερινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις «εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης», μέσα απ' την οποία η κυβέρνηση ουσιαστικά επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα επικείμενα αντιλαϊκά μέτρα και τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Προσφυγικό, έχοντας απέναντί της ένα ογκούμενο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας.

Για τις κυβερνητικές στοχεύσεις είχε προϊδεάσει ο Π. Καμμένος, όταν μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα δήλωσε: «Ηρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πώς αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά».

«Γεύση» δίνει και ο τρόπος που αναφέρεται στο θέμα η «Αυγή», υποστηρίζοντας ότι θα «πέσουν βόμβες» και ότι «κάποιοι δείχνουν να έχουν χάσει τον ύπνο τους...

Την ίδια ώρα, ερωτηθείσα για το θέμα Μουζάλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στη «Real News», δηλώνει μεταξύ άλλων πως δεν έχει νόημα οποιαδήποτε εκτίμηση καθώς εκκρεμούν ακόμη οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών, πως «καμία απόφαση δεν θα ληφθεί ερήμην της άλλης πλευράς», ενώ υπερασπίζεται τον υπουργό λέγοντας ότι «κατά κοινή ομολογία, ο κ. Μουζάλας είναι ένα από τα πλέον ακάματα, αποτελεσματικά και με ευρεία κοινωνική αποδοχή στελέχη της κυβέρνησης».

Για το ίδιο θέμα, πάντως, ο Π. Καμμένος δηλώνει πως θα το «ρυθμίσουμε μαζί με τον πρωθυπουργό», ενώ - σε μια κίνηση με την οποία θεωρείται ότι πετάει το μπαλάκι στη ΝΔ - αναφέρει ότι «εγώ έχω εννέα βουλευτές και όχι 50 που χρειάζονται για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά υπουργού. Αν όμως κατατεθεί πρόταση μομφής (σ.σ. κατά του Γ. Μουζάλα) από άλλο κόμμα, εγώ θα την ψηφίσω».

Η Ο. Γεροβασίλη, εντούτοις, εκφράζει τη βεβαιότητα πως το ζήτημα δεν θα έχει αντίκτυπο στην μακροημέρευση της κυβέρνησης, καθώς όπως λέει «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες. Ούτε επειδή κάποιοι βιάζονται να ράψουν κοστούμια (...) Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατ' επανάληψη επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ