Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Στο πλαίσιο της «στρατηγικής συνεργασίας» που επιδιώκει η αστική τάξη

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στο πλαίσιό της θα έχει επαφές με τον ομόλογό του Ρ. Ρίβλιν, τον πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου, Γ. Εντελστάιν, τον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, ενώ θα συναντηθεί και με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών, καθώς και το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

Σε συνέντευξή του σε ισραηλινή εφημερίδα, ο Πρ. Παυλόπουλος επιβεβαιώνει ότι η επίσκεψή του - όπως και οι αντίστοιχες κινήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης - υπηρετεί την προσπάθεια του εγχώριου κεφαλαίου να αναβαθμίσει το ρόλο του στην περιοχή, με «στρατηγικές συνεργασίες» που βαθαίνουν την εμπλοκή του λαού και της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

«Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα», καλεί τα ισραηλινά κεφάλαια, σημειώνοντας ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν φτάσει σε επίπεδο άνευ προηγουμένου» και ότι «βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον, το οποίο βασίζεται σε στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

«Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές», δηλώνει ο Πρ. Παυλόπουλος και εξηγεί: «Κατά το τελευταίο έτος, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά 32%. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 30 κοινά έργα μεταξύ ισραηλινών και ελληνικών εταιρειών και αναμένουμε σύντομα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για νέες συνεργασίες».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει τις ισραηλινές εταιρείες «να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα», και διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παροχή ενός «ασφαλούς» και «φιλικού» επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Πρ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην Ενέργεια, που κυριαρχεί στην ατζέντα των μονοπωλιακών ομίλων των δύο κρατών, υποστηρίζοντας ότι «η δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά κοιτάσματα μέσω Κύπρου προς την Ελλάδα θα αποτελέσει εμπορική γέφυρα για την απρόσκοπτη σύνδεση με την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ