Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Με τις χούφτες «στάχτη» σκανδάλων στα «μάτια» του λαού

Eurokinissi

Τη «ρομφαία» της κάθαρσης ανέσυρε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επιχειρώντας να σηκώσει κουρνιαχτό συγκάλυψης της σύμπλευσης της κυβέρνησής του με τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης στην υλοποίηση μιας πολιτικής, που, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τσακίζει το λαό.

Παράλληλα, όχι μόνο συσκότισε τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής Δικαιοσύνης και το γεγονός ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί και ο ίδιος, αλλά πρόβαλε την αγωνία των αστικών επιτελείων για «την κατάσταση που έχει διαρρήξει τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τη Δικαιοσύνη, αλλά και με το πολιτικό σύστημα» και διαβεβαίωσε ότι «αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης έχουμε σκοπό και σχέδιο να αποκαταστήσουμε».

Σε αυτό το πλαίσιο, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του έχει «στρατηγικό σχέδιο για ανεξάρτητη, ισχυρή και προστατευμένη δικαστική εξουσία» από παρεμβάσεις «όχι μόνο ή κυρίως πολιτικές», αλλά «κι απ' την ολιγαρχία του χρήματος». Για αποκατάσταση του κύρους ενός θεσμού «βαθύτατα ταλαιπωρημένου από σκάνδαλα, συγκαλύψεις κι από ένα δαιδαλώδες νομικό σύστημα».

Παράλληλα, θέτοντας ουσιαστικά θέμα... μέτρου στις παρεμβάσεις των αστικών κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τμημάτων του κεφαλαίου («πάντοτε υπήρχαν παρεμβάσεις και ασκούνταν πιέσεις στη Δικαιοσύνη, όμως την τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου χάθηκε κάθε έλεγχος», ανέφερε χαρακτηριστικά...), απαρίθμησε σειρά νομοθετικών ενεργειών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που στοιχειοθετούν, όπως είπε, παρεμβάσεις τους στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά στις αντίστοιχες κατηγορίες που απευθύνουν στην τωρινή κυβέρνηση τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τις απέκρουσε λέγοντας: «Η στάση που υιοθετούμε απ' την πρώτη στιγμή δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, συνιστά νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη άσκηση εξουσιών και αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης».

Προανήγγειλε συνέχεια της σκανδαλολογίας, καταφύγιο βολικό για το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, κάθε φορά που νιώθει την «ανάσα» της λαϊκής δυσαρέσκειας στο «σβέρκο» του, όπως τώρα που νέα μέτρα πολλών δισ. η κυβέρνηση πετάει στην παραφορτωμένη πλάτη του λαού. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν τράπεζες με κόμματα και ΜΜΕ (αυτό που όρισε ως «απόλυτο τρίγωνο της αμαρτίας»), η οποία - όπως είπε - θα έχει έτοιμο το πόρισμά της έως τα τέλη του Μάη.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ελέγχους σε δικογραφίες που έχουν φτάσει στη Βουλή, σύσταση επιτροπής για την «επαναδιαπραγμάτευση» του συμβιβασμού με τη «Ζήμενς» κ.λπ.

Προέτρεψε δε τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει αποστάσεις απ' τον συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά Κ. Παπασταύρου και να δώσει εξηγήσεις για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη ΝΔ ένας εξ όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ