Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις Σουλτς στην Αθήνα

Μια σειρά από συναντήσεις φέρεται να είχε προχτές το απόγευμα στην Αθήνα ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, καθ' οδόν προς την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη. Επαφές που δένουν με σενάρια αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού...

Ετσι, εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία επιβεβαιώνεται από πηγές του Μαξίμου, χωρίς ωστόσο άλλο σχόλιο (λέγεται ότι συζήτησαν Προσφυγικό και «αξιολόγηση»), ο Μ. Σουλτς συναντήθηκε και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με την οποία φέρεται να συζήτησε το Κυπριακό, την «αξιολόγηση» και τις σχέσεις ανάμεσα στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της ΕΕ. Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πηγές είχε συνάντηση και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη (το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών).

Σημειωτέον, ο Μ. Σουλτς έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ ενός κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Οι εν λόγω επαφές, εξάλλου, έρχονται λίγο μετά τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα ως «παρατηρητή» σε δύο Συνόδους των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών, καθώς και τα σχετικά... «παράπονα» που εκφράζει ως... «επίσημο μέλος» το ΠΑΣΟΚ και η πρόεδρός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ