Σάββατο 2 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στα εξής άρθρα:

Αρθρο 5. Αφορά τη στελέχωση, διαχείριση, στέγαση υπηρεσιών της Αρχής Προσφύγων.

Αρθρο 19. Προβλέπει γρήγορες διαδικασίες για τη σύναψη συμβάσεων που αφορούν σε δαπάνες των ΝΠΔΔ, των δήμων, των περιφερειών και των φορέων τους, για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Αρθρο 22. Προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής για 2 χρόνια για ανθρωπιστικούς λόγους σε όσους έχουν κάνει αίτηση ασύλου από το 2011 και εκκρεμεί σε β' βαθμό.

Αρθρο 43. Αφορά την παροχή πληροφοριών, νομικής εκπροσώπησης και συνδρομής στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Αρθρο 45. Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τις αιτήσεις διεθνούς προστασίας που υποβάλλονται από ασυνόδευτους ανηλίκους.

Αρθρο 72. Προβλέπει την «προκήρυξη ανοιχτών διαδικασιών για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων για τη διαχείριση των αναγκών λόγω των μικτών μεταναστευτικών ροών».

«Υπέρ» ψήφισε στο άρθρο 67, με τίτλο «Παραμονή για ανθρωπιστικούς λόγους». Οπως προβλέπεται, «στην περίπτωση που η αίτηση διεθνούς προστασίας αλλοδαπού ή ανιθαγενή έχει απορριφθεί τελεσίδικα και οι αρμόδιες αρχές πιθανολογούν ότι (...) συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους», τότε οι αρχές αυτές «χορηγούν σχετική βεβαίωση στον ενδιαφερόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ