Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η διέξοδος βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία για την ανατροπή

Κάλεσμα στο λαό να μην αποπροσανατολιστεί από τις αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά να οργανώσει μαχητικά τον αγώνα του, να συστρατευθεί με το ΚΚΕ και να περάσει στην αντεπίθεση, απηύθυνε από το Χαλάνδρι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Οργανώσεων Χαλανδρίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν και αξιοποιούνται, ανάμεσα σε άλλα, όπως είπε, για να τρομοκρατηθεί ο λαός και να αποδεχτεί τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση.

«Οι όποιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, δεν αφορούν την καλυτέρευση της ζωής του λαού», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του χρέους και τα μέτρα που θα τη συνοδεύσουν: Από τη μία το ΔΝΤ που επιθυμεί τη μείωση του κρατικού χρέους με νέο πιο σκληρό μνημόνιο και από την άλλη η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ που θέλουν την επιμήκυνση του χρέους με τήρηση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, συμπληρωμένων και με άλλα. Ουσιαστικά, «καλούν το λαό να διαλέξει το σκοινί με το οποίο θα τον κρεμάσουν», τόνισε χαρακτηριστικά και γι' αυτό τον κάλεσε να απορρίψει τους εκβιασμούς, να βάλει τη δική του ατζέντα και να παλέψει για τις ανάγκες του.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται τέτοια αντιπαράθεση, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν αξιοποιούσε τις θέσεις του ΔΝΤ ενάντια στη Γερμανία και την Μέρκελ. «Είτε η μία άποψη κυριαρχήσει είτε η άλλη, ο λαός θα την πληρώσει», υπογράμμισε και απαντώντας στο γιατί γίνεται αυτή η διαπάλη, σημείωσε ότι αποτελεί μέρος του οικονομικού πολέμου ανάμεσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το ποιος θα πληρώσει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε, επίσης, στα αντιλαϊκά μέτρα που μπαίνουν στην τελική ευθεία από τη συγκυβέρνηση ενόψει της «αξιολόγησης», όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ρυθμίσεις προς όφελος των καπιταλιστών, των βιομηχάνων, αφού δεν είναι τυχαία η βιασύνη του ΣΕΒ για να ολοκληρωθούν. Ολα αυτά τα μέτρα τα έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα μαζί και τα απαιτούν και η ΕΕ και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γιατί είναι απαιτήσεις του ίδιου του κεφαλαίου.

Με αφορμή τη σκανδαλολογία και τη σχετική συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, το μέλος της ΚΕ τόνισε ότι κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σύστημα στριμώχνεται, που ετοιμάζει αντιλαϊκά μέτρα, ανασύρεται αυτή η συζήτηση από τα αστικά κόμματα. Ο καυγάς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γίνεται για να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους στη διαχείριση του καπιταλισμού, στην υλοποίηση των μνημονίων και τη στρατηγική της ΕΕ. Οπως είπε, είναι ανάγκη ο λαός να μην παρασυρθεί, αλλά να βάλει στο σημάδι την τάξη που κατέχει τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η διέξοδος, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι αυτή βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και στη Λαϊκή Συμμαχία που θα βάλει στόχο την ανατροπή. «Μόνο ένα τέτοιο κίνημα, που αμφισβητεί την κυριαρχία του καπιταλισμού, μπορεί να έχει κατακτήσεις» τόνισε και πρόσθεσε ότι «απαιτείται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που αφενός θα βοηθήσει στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας και αφετέρου θα δώσει αισιοδοξία, θα ισχυροποιήσει τον πόλο της προοπτικής, γιατί μόνο το πρόγραμμα του ΚΚΕ δίνει όραμα και ελπίδα στο λαό». Εξηγώντας το περιεχόμενο της ανατροπής για την οποία παλεύει το ΚΚΕ, το στέλεχος του Κόμματος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για εναλλαγή κυβερνήσεων, αλλά πάλη για να πάρει ο λαός την εξουσία: να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής, ώστε να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός της παραγωγής με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ