Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ζητά παραίτηση ΣΥΡΙΖΑ για να ξανάρθει μαζί με ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με δεδηλωμένο στόχο της το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή με συμμετοχή οπωσδήποτε των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο επίκεντρο της κριτικής της μπαίνουν οι συνέπειες στο κεφάλαιο από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»: «Για άλλη μια φορά χάνουν πολύτιμο χρόνο», σημειώνει σε χτεσινή δήλωσή της και προσθέτει: «Διαπραγματεύονται χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική. Με δεδομένες τις ακραίες θέσεις που όλα αυτά τα χρόνια εκφράζει το ΔΝΤ, οι άγονες συγκρούσεις που η κυβέρνηση προκαλεί, βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία και απομακρύνουν την ελπίδα για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

Τα παραπάνω, βέβαια, η Φ. Γεννηματά φροντίζει να τα «ντύσει» με κριτική για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται μαζί με την αξιολόγηση, την ώρα που η ίδια πιέζει για το κλείσιμό της... «Ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια», σημειώνει, «σήμερα σκίζει τα μικρομεσαία εισοδήματα με τη φορολογία. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και σήμερα έχει στο στόχαστρο την ιδιοκτησία. Θα κούρευε τα δάνεια και σήμερα απειλείται η πρώτη κατοικία. Θα στήριζε τη νέα γενιά και σήμερα της φορτώνει όλα τα βάρη του Ασφαλιστικού για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που αυτός δημιούργησε».

Στη βάση των παραπάνω, αναφέρει: «Τι άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί στη χώρα για να αποδεχτεί η κυβέρνηση ότι απέτυχε και να παραιτηθεί;».

Σε άλλη δήλωσή της, ουσιαστικά εντόπιζε το πρόβλημα στη σύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας: «Οι επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αντανακλούν τις δυνατότητες της χώρας (...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δυστυχώς δεν μπορεί να τα καταφέρει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ