Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Τα βάζει με τους φόρους που πλήττουν τις «μπίζνες»

Καμπάνια του Ποταμιού για το θέμα των φόρων, με τίτλο «Οι φόροι που μας καταστρέφουν», προανήγγειλε ο επικεφαλής του, Στ. Θεοδωράκης, προβάλλοντας ως «λύση», «το να κόψουμε σπατάλες, να περιορίσουμε τους "νεκρούς" δημόσιους οργανισμούς». Ουσιαστικά, ζητά παραπέρα μείωση όποιων κοινωνικών δαπανών έχουν απομείνει για την κάλυψη λαϊκών αναγκών, προκειμένου να δοθούν νέες κρατικές στηρίξεις και προνόμια στο κεφάλαιο, όπως π.χ. ευνοϊκότερο «φορολογικό περιβάλλον» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε ανάλογη βάση, παίρνοντας θέση στην ενδοκαπιταλιστική διαπάλη για τις συμμαχίες του κεφαλαίου και το «μείγμα» της αντιλαϊκής πολιτικής, επέμεινε ότι το ΔΝΤ «έχει δύο αιτήματα τα οποία είναι υπέρ μας. Το ένα είναι ότι πρέπει να γίνει δραστική μείωση του χρέους και το δεύτερο είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%. Μικρότερο πλεόνασμα σημαίνει και λιγότερα μέτρα», εξήγησε, καλώντας την κυβέρνηση να στήσει κομπρεμί στο λεγόμενο διεθνές περιβάλλον, ώστε να διευκολυνθούν οι προσπάθειες αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Χτες, ο Στ. Θεοδωράκης παρευρέθηκε και στην «πανηγυρική» εκδήλωση που έστησαν η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ με την COSCΟ.

Ακολούθως δήλωσε: «Μετά από 10 μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε να υπογράψει τη συμφωνία με την COSCO. Θα μπορούσε να πει κανείς κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να μελετήσουμε πόσο στοιχίζουν στη χώρα αυτές οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις. Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση», πρόσθεσε, επιμένοντας για ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ