Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, το απόγευμα της Κυριακής, 17 Απρίλη. Το κάλεσμά της προς το λαό της πόλης συνδυάστηκε με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους χιλιάδες ξεριζωμένους. Αλλωστε, ο Δήμος Πετρούπολης από την αρχή του εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, εδώ και μήνες, έχει πρωτοστατήσει στην έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του Δήμου και εκτός από την ομιλία του δημάρχου Βαγγέλη Σίμου, περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική, με τραγούδια σχετικά με την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Στο χώρο της εκδήλωσης μάλιστα φιλοξενήθηκε και μικρή φωτογραφική έκθεση για το Προσφυγικό, που επιμελήθηκε η ΕΕΔΥΕ.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο δήμαρχος της πόλης, αναφέρθηκε στις αιτίες της προσφυγιάς, υπογραμμίζοντας ότι η αλήθεια είναι μία: «Ο πόλεμος γίνεται επειδή πρέπει να μοιραστεί η πίτα για το κεφάλαιο. Για να πάρουν στην κυριότητά τους οι πλουτοκράτες παραπάνω πλούτο, είτε είναι ορυκτός, είτε πετρέλαιο, είτε Ενέργεια. Για να μπορούν να ελέγχουν τους δρόμους του φυσικού αερίου. Για να εξασφαλίζουν καλύτερη γεωστρατηγική θέση. Με λίγα λόγια για να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους».

Στάθηκε, επίσης, στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο γιατί συμφωνεί και αποδέχεται όλες τις αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ (Σένγκεν, Δουβλίνου, Frontex), αλλά το κυριότερο γιατί είναι συνυπεύθυνη για την πολεμική κατάσταση, αφού παρέχει διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές με κάθε τρόπο, ώστε να συνεχίζουν το έργο τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σίμος «πρέπει τα αιτήματα για άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να γίνουν αιτήματα όλου του ελληνικού λαού, να γίνουν αιτήματα του λαϊκού κινήματος». Ο δήμαρχος Πετρούπολης κάλεσε το εργατικό κίνημα να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, αλληλεγγύης και μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους, κόντρα στις απαράδεκτες αποφάσεις της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο Παρασκευή οι κεντρικές συγκεντρώσεις σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Καισαριανή (2019-05-23 00:00:00.0)
Σε Χαϊδάρι Πετρούπολη και Καισαριανή (2019-05-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων (2019-03-23 00:00:00.0)
Δηλώσεις δημάρχων (2017-02-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση της ΟΓΕ (2016-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ