Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα ο λαός με αγώνα, λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση για τις διαπραγματεύσεις:

«Τα μαντάτα απ' τη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι μαύρα. Φτάνει πια η κοροϊδία και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και απ' τ' άλλα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο μνημόνιο.

Ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει τώρα τους αγώνες του, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία του, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα».

Την Κυριακή, ο Δ. Κουτσούμπας είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση για τις εξελίξεις:

«Ο λαός έχει πλούσια, πολυετή πείρα, για να καταλάβει σήμερα ότι τα όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση για δήθεν δίκαιη, υπέρ των αδυνάμων, εφαρμογή του μνημονίου, είναι η αναγκαία εξαπάτηση για να μπορέσει να υλοποιήσει, με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις, ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων, με σφαγή συντάξεων, νέα φοροεπιδρομή, που θα επωμιστούν τα λαϊκά στρώματα. Αυτός είναι άλλωστε ο "μονόδρομος" κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης, όπως είναι και η σημερινή, που υπηρετεί το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας.

Ο λαός πρέπει να ακολουθήσει το δικό του μονόδρομο, της οργάνωσης και του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή το κεφάλαιο, την εξουσία του, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που το στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ