Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καλεί σε «διαταξικό αγώνα» για το κεφάλαιο

Σε «διαταξικό αγώνα» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου καλεί το λαό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, λανσάροντας και το σχετικό σλόγκαν περί «συμφωνίας αλήθειας όλων των Ελλήνων».

Χαρακτηριστικά, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να στρατευτούν κάτω από την ξένη σημαία του στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News»: «Στην πολιτική του διχασμού (...) εμείς αντιπαραθέτουμε την ανάγκη για ομοψυχία, διαταξικό αγώνα, συμφωνία των γενεών. Εμείς επιδιώκουμε ο άνεργος, ο εργαζόμενος και ο επιχειρηματίας να κατανοήσουν ότι το συμφέρον τους από την έξοδο από την κρίση είναι κοινό».

Συμπλήρωσε: «Εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια "συμφωνία αλήθειας" όλων των Ελλήνων, για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά».

«Αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το κάνει» κατέληξε, στο πλαίσιο του διαγκωνισμού των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για «τα μάτια» του κεφαλαίου, για το ποιος μπορεί καλύτερα να εγκλωβίσει το λαό πίσω από τα προτάγματα των επιχειρηματικών ομίλων.

Κατά τ' άλλα, ενώ δηλώνει για αντιπολιτευτικούς λόγους ότι δεν θα ψηφίσει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό - για να μην της δώσει «άλλοθι» όπως λέει - ο Κυρ. Μητσοτάκης την εγκαλεί ότι η «αξιολόγηση» που τα περιλαμβάνει «όφειλε να έχει κλείσει από το φθινόπωρο». Προσθέτει, μάλιστα, ότι «το τρίτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να το εφαρμόσει. Το θέμα είναι να γλιτώσουμε το τέταρτο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί με ταχύτητα φωτός ο κ. Τσίπρας».

Οσο για το περιεχόμενο της... «συμφωνίας αλήθειας» για την οποία κάνει λόγο, είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ πως «τώρα θα έπρεπε να εφαρμόζουμε ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», όπως και ότι για να «αυξήσουμε με διατηρήσιμο τρόπο την πίτα της εθνικής οικονομίας (...) απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, μείωση κρατικών δαπανών, σταθερή βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος». Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να υλοποιήσει ακριβώς αυτά τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης σπεύδει να προσθέσει: «Αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ξέρει, ούτε μπορεί να τα κάνει...».

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, πέρα από την επανάληψη της θέσης του για παραίτηση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του κόμματός του: «Θέλω και τον Σταύρο και όλους τους ανθρώπους που είναι στο Ποτάμι, να συμπορευτούμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα» σημειώνει, ενώ σε ό,τι αφορά την Φώφη Γεννηματά και το χώρο της, αναφέρει: «Με ανθρώπους και πολιτικές δυνάμεις που συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές καταβολές τους, μπορούμε υπό προϋποθέσεις να συμπορευτούμε (...). Ολος ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς είναι όμορος και συγκλίνων με τη ΝΔ».

Εσωκομματικές κόντρες με αφορμή το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Την ίδια ώρα, οι κόντρες στο εσωτερικό της ΝΔ ήρθαν εμφατικά στην επιφάνεια, με αφορμή το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, και την εκλογή συνέδρων για το συνέδριο της ΝΔ που θα ακολουθήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Κόντρες που δείχνουν να προβληματίζουν και μια σειρά επιτελεία του συστήματος για το κατά πόσο η ΝΔ είναι έτοιμη να αποτελέσει ξανά «αξιόπιστη» εναλλακτική στην αστική διακυβέρνηση.

Οι εκλογικές διαδικασίες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ συνοδεύτηκαν από πολύωρες καθυστερήσεις, σειρά καταγγελιών (μεταξύ άλλων και από τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σ. Ιωαννίδη) και αποτελέσματα όπου εμφανίζονταν να ψήφισαν μόλις 796 από τους 1.500 συνέδρους... Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ, Β. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για «καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων»...

Σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση, ο Κυρ. Μητσοτάκης - για τον οποίο λέγεται ότι δεν ελέγχει πάνω από 10-15% της νεολαίας του κόμματος - δήλωσε χτες: «Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο (...) εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Ολα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά (...) Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια, δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το συνέδριο της Νεολαίας (σ.σ. ήταν να πάνε 400 αντιπρόσωποι από τη Νεολαία). Οι ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα (...) προχωράμε αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χτες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων».

Χτες βράδυ έγινε γνωστό ότι διαγράφηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Β. Γεωργιάδης, ενώ την παραίτησή του από τη θέση του ανακοίνωσε ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Α. Παπαμιμίκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ