Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

Σήμερα, στα δικαστήρια Ναυπλίου, όπου δικάζεται στέλεχος του ΚΚΕ για αναγραφή συνθημάτων

«Να σταματήσουν οι διώξεις στελεχών του ΚΚΕ και άλλων συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση των αγώνων» απαιτεί η ΤΟ Αργολίδας του ΚΚΕ, καλώντας σήμερα, Τρίτη, σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στις 8.30 π.μ., έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου, όπου δικάζεται το στέλεχος του Κόμματος Πάνος Θάνος για αναγραφή συνθημάτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Αργολίδας υπογραμμίζει: «Ολο και πιο πολύ και με πιο εντατικό τρόπο, εφαρμόζεται το δόγμα του "νόμου και τάξης" με σωρεία καταδικών στελεχών του ΚΚΕ, πρωτοπόρων εργαζομένων και φτωχών αγροτών που αντιστάθηκαν οργανωμένα μέσα από συλλογικές αποφάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των παλιών και των νέων μνημονίων. Πρόθυμοι και ταγμένοι να υπηρετήσουν αυτό το δόγμα είναι όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί και θεσμοί που βλέπουν το αγωνιζόμενο κίνημα, που είναι ταξικά προσανατολισμένο, καρφί στο μάτι της κάθε κυβέρνησης, που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και τη συνέχιση της κερδοφορίας τους».

Η ΤΟ Αργολίδας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους, στηλιτεύοντας την προκλητική στάση της κυβέρνησης, για την οποία σημειώνει: «Φαίνεται πως για την "αριστερή" κυβέρνηση δεν είναι αρκετά τα τρία μνημόνια που εφαρμόζει και τσακίζουν κάθε λαϊκό δικαίωμα. Εκτός από τη συναίνεση του λαού, που φροντίζει να αποσπά πότε με δημοψηφίσματα και πότε με εκλογές μέσα από ένα κρεσέντο εκβιασμών και ψεύτικων διλημμάτων, περί "δίκαιων" διαπραγματεύσεων που καθαρά εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, είναι πλέον φανερό ότι θέλει να φιμώσει και να δέσει χειροπόδαρα το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να μην υπάρχουν ενοχλητικές φωνές.

Η συγκεκριμένη δίωξη σε βάρος στελεχών του Κόμματος δεν είναι η μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχει ένα μπαράζ δικών σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών του λαϊκού κινήματος, αγροτών και πολλές είναι ακόμα οι περιπτώσεις άσκησης ποινικών διώξεων, για τις οποίες δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Καλούμε το λαό της Αργολίδας και τη νεολαία να μην εφησυχάσουν. Καλούμε τους εργάτες, τα σωματεία σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ένταση του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Να μην επιτρέψουν την ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις στελεχών του ΚΚΕ και άλλων συνδικαλιστών».

Να σημειώσουμε ότι για το ζήτημα αυτό το ΚΚΕ είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ