Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»
Παραπέμπει στον εισαγγελέα την υπόθεση Ψυχάρη

Στον εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση παραπέμπει η Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής την υπόθεση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, σχετικά με παραλείψεις και ανακριβή στοιχεία που εντοπίστηκαν σε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει.

Πρόκειται για χτεσινή ομόφωνη απόφαση που, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, έλαβε η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της και μετά την εκπνοή του χρονικού περιθωρίου που είχε δώσει στον εκδότη να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να υποστηρίζουν τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η Επιτροπή εξέτασε και την υπόθεση των δηλώσεων της δεκαετίας 1997 - 2007, της περιουσιακής κατάστασης του Στ. Ψυχάρη, οι οποίες ...«εξαφανίστηκαν» από το αρχείο της τότε Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να προβεί σε κάποια ενέργεια επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμα να «κλείσει» και την υπόθεση Γκ. Χαρδούβελη σχετικά με καταθέσεις του στο εξωτερικό κατά το 2012. Η Επιτροπή, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, διαπίστωσε μετά από έλεγχο ότι τα εισοδήματα του πρώην υπουργού Οικονομικών κατά την περίοδο εκείνη, είναι νόμιμα.

Στην Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής δεν συμμετέχει εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επειδή δεν το επιτρέπει ο αριθμός των βουλευτών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ