Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Αξιολογούν με άριστα το αντιλαϊκό τους έργο και διαβεβαιώνουν για τη συνέχισή του

Eurokinissi

Με τα κυβερνητικά επιτελεία να διαβεβαιώνουν ότι η αξιολόγηση όπου να 'ναι ολοκληρώνεται, δίχως να κρύβουν το αβάσταχτο φορτίο αντιλαϊκών μέτρων που κάτι τέτοιο συνεπάγεται, η επικοινωνιακή διαχείρισή τους ιεραρχείται πλέον σε πρώτη προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια ώρα, σενάρια για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, ή πρόωρες εκλογές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ έχει ανοίξει συζήτηση για ανασχηματισμό με την ονοματολογία των προς ...απόσυρση υπουργών να δίνει και να παίρνει.

Κάνοντας το μαύρο άσπρο, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να παρουσιάσει σαν θετικό για το λαό το κλείσιμο της «αξιολόγησης», επαναλαμβάνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί έως το Πάσχα. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το περασμένο Σάββατο διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά ΕΕ και ΔΝΤ ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 στο ακέραιο, αναπαράγοντας στο λαό την κοροϊδία για φως στην άκρη του τούνελ, το οποίο μάλιστα έχει διανυθεί και κατά 90% όπως ισχυρίστηκε και ...δίκαιου τρόπου με τον οποίο θα επιβληθούν τα (άδικα για το λαό) νέα μέτρα.

Υποστήριξε ειδικότερα για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, όπου οι σχεδιασμοί ισοδυναμούν με ολετήρα, ότι «θα διευθετηθούν με δίκαιο τρόπο, χωρίς επιβάρυνση των χαμηλότερων στρωμάτων». Επιπλέον, δεν απέφυγε κομπασμούς ότι τα μέτρα της κυβέρνησής του συνιστούν μια «πολύ ήπια προσαρμογή» και ισοδυναμούν με το 1/10 των μέτρων που είχαν πάρει προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπερνώντας ότι για το λαό ισχύουν και τα προηγούμενα και τα τωρινά, ενώ επιπρόσθετα έρχονται κι άλλα.

«Η Ελλάδα είναι στο τέλος μιας δύσκολης προσαρμογής, οι δείκτες δείχνουν πορεία οικονομικής ανάπτυξης, σε όλους είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο», είπε, προβάλλοντας την επιθυμία του για ανάπτυξη του κεφαλαίου ως ωφέλιμη για το λαό που στενάζει, όταν επίσης η ανάκαμψη προϋποθέτει διατήρηση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων.

Ολα τα σενάρια στο τραπέζι

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της («Εποχή») επιβεβαίωσε το αντιλαϊκό περιεχόμενο των υπό κατάθεση νομοσχεδίων για ασφαλιστικό - φορολογικό, λέγοντας ότι «αποτυπώνουν σε κείμενα τη συνισταμένη των μέχρι τώρα σταδίων της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».

«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα και θα κλείσει», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι διαφορές «φαίνεται να γεφυρώνονται και στο εξίσου σημαντικό ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους».

Η Ολγα Γεροβασίλη διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών σαν άκαιρα και ανεδαφικά, καθώς όπως είπε στην παρούσα χρονική στιγμή «το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του («Real News») δήλωσε σχετικά: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν πυκνές πολιτικές διεργασίες που αναδιαμορφώνουν και το πολιτικό σκηνικό σε κατεύθυνση αρκετά διαφορετική από αυτήν που υπήρχε πριν από ένα χρόνο... Υπάρχει επίσης μεγάλη κινητικότητα σε δυνάμεις σοσιαλιστικής και σοσιαλδημοκρατικής προέλευσης που είχαν για πολλά χρόνια ενσωματωθεί πλήρως στις νεοφιλελεύθερες δοξασίες και στα μέτωπα με τις παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις. ...Η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να επιδιώξει και να πετύχει συναινέσεις και ανοχές μέσα σ' ένα ευρύ πολιτικό φάσμα ή και κατά θέμα ή και κατά μεταρρύθμιση στην παρούσα Βουλή».

«Αναδεύσεις» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φημολογία περί απομάκρυνσης του Ε. Τσακαλώτου απ' το κυβερνητικό σχήμα μετά την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», κατόπιν δικής του επιθυμίας, να φουντώνει, η πρωτοβουλία «53+» της οποίας θεωρείται άτυπος επικεφαλής, γνωστοποίησε την Παρασκευή τη λειτουργία ιστοσελίδας της και έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο 11 σημείων σαν συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο.

Τα όσα αναφέρουν σκιαγραφούν την επιδίωξή τους να παίξουν ένα ρόλο της «απόχης» για τη συγκράτηση δυσαρεστημένων και του αναμεταδότη επιζήμιων αυταπατών. Ξεκαθαρίζουν «πρώτα απ' όλα είμαστε ΣΥΡΙΖΑ ...η παρουσία μας δεν συγκροτεί ένα κόμμα μέσα στο κόμμα».

Υποβάλλουν τα σέβη τους στην ΕΕ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «είναι το σπίτι μας, το πεδίο των κοινωνικών συγκρούσεων και της ταξικής πάλης» και αναπαράγοντας αυταπάτες ότι μπορεί η λυκοσυμμαχία να επαναθεμελιωθεί «σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από τη σημερινή».

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική πολιτική, εξωραΐζουν το τρίτο μνημόνιο σαν ...καλύτερο απ' τα προηγούμενα, υποδεικνύουν όμως στην κυβέρνηση να επιμένει να παραμυθιάζει το λαό ότι ήταν αποτέλεσμα εκβιασμού ώστε να μην τους χρεωθεί! «Εκείνη τουλάχιστον την περίοδο εξηγήθηκε - και σωστά - ως προϊόν αδίστακτου εκβιασμού, ως πραξικόπημα ...σταδιακά η πολιτική αυτή εξήγηση αποδυναμώθηκε, με αποτέλεσμα να φαίνεται ή να εκλαμβάνεται από το λαϊκό κόσμο ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις συγκροτούν το δικό μας πρόγραμμα», αναφέρουν.

Συστήνουν ακόμα στην κυβέρνηση να επιμείνει στην απάτη του «παράλληλου προγράμματος» και απαριθμούν μέτρα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Φυσικά, αναπαράγουν τις αυταπάτες απεγκλωβισμού από τα μνημόνια, υποστηρίζοντας «ενόψει συνεδρίου να σχεδιαστεί και να εκπονηθεί οδικός χάρτης για τον όσο το δυνατόν γρηγορότερο απεγκλωβισμό από την επιτροπεία, αλλά και το μνημόνιο» και δηλώνουν ότι η παραμονή στην κυβέρνηση συνοδεύεται απ' την ικανότητά τους για χειραγώγησης του λαού. «Αν χαθεί ...η σχέση μας με τα ασθενέστερα και λαϊκά κοινωνικά στρώματα ...δεν έχει καμία σημασία η παραμονή σε μια κυβέρνηση, που θα έχει χάσει, στην ουσία, την κοινωνική στήριξη», γράφουν.

Τέλος, απορρίπτουν κάθε σκέψη για οικουμενική κυβέρνηση γιατί - όπως αναφέρουν - «η διαχωριστική γραμμή Αριστερά - Δεξιά είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή». Προφανώς, ξεχνάνε ότι συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο.

Με άρθρο του στην «Αυγή» ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, μπροστά στο Συνέδριο, που είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί, γράφει ότι «η κομματική οργάνωση δεν είναι αντιπροσωπευτική της εκλογικής βάσης» κάτι που χαρακτηρίζει σαν «μείζονα πολιτική αδυναμία που είναι προφανές ότι υποθηκεύει μακροπρόθεσμα τις προοπτικές επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος εξουσίας».

Ο Κ. Χρυσόγονος εισηγείται για την επίλυση του προβλήματος που διαπιστώνει την «αλλαγή των κομματικών διαδικασιών» και συγκεκριμένα «αντί το προσεχές συνέδριο να εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή και αντί να καθορίσει αντιπροσωπευτικό σώμα για την εκλογή του/της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάδειξη τόσο Κεντρικής Επιτροπής όσο και προέδρου πρέπει να γίνει άμεσα, από τη βάση των μελών του κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ