Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν ενάντια στα μέτρα που φέρνουν απολύσεις

Συγκεντρώσεις σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Από την προχτεσινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις
Από την προχτεσινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις
Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στη διάταξη του υπουργείου που φέρνει απολύσεις και διεκδικώντας μαζικούς, μόνιμους διορισμούς. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων - Ελαστικά Εργαζομένων και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας και στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Διευκολυντικές στάσεις εργασίας έχουν κηρυχθεί από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.

Αιχμή είναι το σχέδιο διάταξης που φέρνει η κυβέρνηση για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016 - 2017 και η ρύθμιση που προωθείται για συρρίκνωση των νηπιαγωγείων. Οπως από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι απλά να ψηφίσει ένα νέο σύστημα «πρόσληψης» αναπληρωτών, αλλά να γίνουν χιλιάδες απολύσεις, να λειτουργήσουν τα σχολεία με λιγότερους εκπαιδευτικούς από τη νέα χρονιά. Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν ότι τα αδιέξοδα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν για τους ελαστικά εργαζόμενους και η μόνη λύση για σταθερή δουλειά και σχολεία με εκπαιδευτικούς είναι να δρομολογηθούν τώρα μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί που να καλύψουν όλα τα κενά.

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών εκφράζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καλώντας τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε όλη τη χώρα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ενάντια στη διάταξη για τους αναπληρωτές. «Επιβεβαιώνεται ότι και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά μας να έχουν χιλιάδες διδακτικές ώρες χαμένες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της προς υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ.

Στο μεταξύ, όπως προέκυψε και από την προχτεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους «θεσμούς», οι 20.000 διορισμοί που υπόσχεται η κυβέρνηση παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, ενώ νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ετοιμάζονται, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, αφού σύμφωνα με το υπουργείο «διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, που θα αποτιμούν τη σημερινή κατάσταση του σχολείου». Σε ό,τι αφορά τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει πως «οι θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις»...

«Οπλο των εργαζομένων η οργάνωση και η αλληλεγγύη»

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αλγερίας πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, εκπρόσωποι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (FISE) και της ΠΣΟ. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπρόσωπο της πρεσβείας και επέδωσε υπόμνημα, στο οποίο καταγγέλλεται ο αυταρχισμός απέναντι στους 1.000 και πλέον εκπαιδευτικούς που από τις 27 Μάρτη πραγματοποιούν «πορεία αξιοπρέπειας», από την πόλη Bedjaia της Αλγερίας, με προορισμό το Αλγέρι. Η πορεία έχει εμποδιστεί να προχωρήσει και αντιμετώπισε επανειλημμένα την επίθεση της Αστυνομίας.

«Απέναντι στην επίθεση των κυβερνήσεων οι εργαζόμενοι έχουν όπλο την οργάνωση και την αλληλεγγύη», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών για δουλειά με δικαιώματα, για ελευθερία και σεβασμό στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Την αλληλεγγύη τους στους Αλγερινούς εκπαιδευτικούς έχουν εκφράσει με ψηφίσματα συμπαράστασης η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, διεθνείς κλαδικές οργανώσεις της ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ