Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ - Ν. ΤΟΣΚΑΣ
Εκκλήσεις για «συναίνεση» και εξωραϊσμός της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, εξέφρασε το... παράπονό του για το ότι στην παρούσα συγκυρία τα άλλα κόμματα της διαχείρισης δεν επιδεικνύουν στάση συναίνεσης. «Σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον, περίμενα σήμερα να βρούμε ένα κοινό τόπο, να συνεννοηθούμε για τα ύψιστα που αφορούν τη χώρα» ανέφερε και μέμφθηκε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι θύμισε τον πατέρα του όταν επιτίθετο στον Α. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για σχέσεις με την τρομοκρατία...

«Να βρούμε ένα κοινό τόπο, να πούμε την αλήθεια και όχι να διστάζουμε να πούμε αν υπάρχει ασφάλεια» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας κι αυτός το τουριστικό ρεύμα που αναμένεται στη χώρα.

Ισχυρίστηκε ότι η ανασφάλεια για το λαό παράγεται από τις πολιτικές λιτότητας, που... επιβλήθηκαν τάχα και στην παρούσα κυβέρνηση. Στο σημείο αυτό τράβηξε και... διαχωριστική γραμμή, λέγοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις πίστευαν αυτή την πολιτική, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν την πιστεύει!

Καταλήγοντας επανέλαβε: «Θέλω, λοιπόν, να ζητήσω επιτέλους να γίνει μια συζήτηση σε ένα επίπεδο ηρεμίας, ψυχραιμίας και νηφαλιότητας (...) ας αφήσουμε ζητήματα που δημιουργούν μελαγχολία ανάμεσά μας και ας αποδείξουμε ότι είμαστε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και συνέστησε στη ΝΔ να είναι προσεκτική στους όρους που χρησιμοποιεί, καθώς, όπως είπε, αυτοί αποφεύγονται ακόμα και στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όροι όπως ασύμμετρες απειλές, συνδυασμός ασφάλειας και άμυνας, τρομοκρατίας και Προσφυγικού. «Είναι ανάθεμα αν χρησιμοποιηθούν σε περιβάλλον διεθνές, απαγορεύεται να συνδυαστούν η τρομοκρατία και το Προσφυγικό» υποστήριξε, όταν στην πραγματικότητα αυτή η επικίνδυνη διασύνδεση διαπερνά ήδη μια σειρά κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ο Ν. Τόσκας υποστήριξε τα γνωστά αποπροσανατολιστικά, ότι η «τρομοκρατία» προκύπτει απ' την έλλειψη ένταξης και την γκετοποίηση και αναπαρήγαγε τη συζήτηση που, όπως είπε, κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, για τη ριζοσπαστικοποίηση περιθωριοποιημένων ομάδων απ' την οποία μπορούν - όπως είπε - να εκκολαφθούν κίνδυνοι πολύ μεγάλοι. Κουβέντα, δηλαδή, για τα πραγματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τέτοιους μηχανισμούς, για τη διασύνδεσή τους με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Σε ένα διαγωνισμό με τη ΝΔ στο επίπεδο της διαχείρισης εντός του ίδιου αντιδραστικού πλαισίου, θύμισε την κατάσταση σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα τα προηγούμενα χρόνια, για να ισχυριστεί ότι η σημερινή είναι πολύ καλύτερη.

Τέλος, δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η διασφάλιση περιβάλλοντος ομαλότητας και ευνομίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, υποστήριξε πως «καταφέραμε ο Ελληνας αστυνομικός να μην είναι απέναντι στον πολίτη αλλά δίπλα, να καταλάβει ότι είναι κι αυτός εργαζόμενος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ