Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ανησυχεί για «αξιολόγηση» και καπιταλιστική ανάκαμψη

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εμφανίστηκε ανήσυχη για την πορεία κλεισίματος της περιλάλητης «αξιολόγησης», στηλίτευσε τους νέους φόρους που φέρνει η κυβέρνηση, όπως και την «αβεβαιότητα και ανασφάλεια» που προκαλεί στη χώρα.

Κατηγόρησε μεν το ΔΝΤ για ακραίες θέσεις που παίρνει στα αντιλαϊκά παζάρια, ωστόσο επέρριψε στην κυβέρνηση τις ευθύνες για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της εγχώριας αστικής τάξης στο εξωτερικό. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, αλλιώς να φύγει.

Για δε το Προσφυγικό, κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει τις υπηρεσίες ασύλου, να ξεκινήσει το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε σπίτια, όπως προβλέπει και χρηματοδοτεί πρόγραμμα του ΟΗΕ, να πιέσει για μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ, να αδειάσει Ειδομένη, Πειραιά και Ελληνικό, να διαχωρίσει, τέλος, πρόσφυγες από μετανάστες, ώστε οι τελευταίοι να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ