Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΔΙΑ
«Συνεχίστε τον αγώνα σας»

Τους απεργούς στα διόδια Αφιδνών επισκέφτηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας. Οι εργαζόμενοι διανύουν την τέταρτη μέρα απεργίας πείνας

Την τέταρτη μέρα απεργίας πείνας διανύουν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι των ΤΕΟ στα διόδια Αφιδνών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν και τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει. Απαιτούν τη νομιμοποίησή τους, καθώς η κυβέρνηση αφού τους «έστυψε» και εξυπηρέτησε τους εκλογικούς της στόχους, τώρα τους απολύει. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, ο οποίος δήλωσε την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, όπως είπαν στο βουλευτή του ΚΚΕ, αγωνίζονται παρά την προκλητική αδιαφορία των αρμοδίων. Πρόκειται για ανθρώπους με οικογένειες, με 8 και 10 χρόνια δουλιάς. Οι εργαζόμενοι είναι φανερά καταβεβλημένοι από την απεργία πείνας, αλλά δήλωσαν και χτες αποφασισμένοι να δικαιωθούν για τα τόσα χρόνια δουλιάς στα διόδια, με τα πενιχρά μεροκάματα και τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Μια απεργός πείνας από τη Θεσσαλονίκη είπε χαρακτηριστικά στον βουλευτή του ΚΚΕ «έβλεπα την νταλίκα να έρχεται κατά πάνω μου και τα σπασμένα τζάμια να πέφτουν στο ταμείο». Ολοι κατήγγειλαν ότι χάνονται καθημερινά από τα διόδια 70 με 100 εκατομμύρια, αφού δεν υπάρχει προσωπικό. Τέλος όλοι μαζί τόνισαν πως «για ό,τι συμβεί από δω και πέρα θα είναι υπεύθυνοι οι αρμόδιοι κι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας άκουσε με προσοχή τους εργαζόμενους, μίλησε μαζί τους πολλή ώρα και εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Τ. Τσιόγκας είπε μεταξύ άλλων: «Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως εδώ που οι ίδιοι αγωνίζονται. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι χρησιμοποιήθηκαν ψηφοθηρικά και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ήταν στην εξουσία. Σήμερα ιδιωτικοποιούν το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, τα διόδια, απολύουν τους έκτακτους υπαλλήλους και τους μόνιμους τους πηγαίνουν στην εταιρία που θα πάρει τα διόδια. Εμείς ως ΚΚΕ είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των ΤΕΟ, επιμένουμε ότι πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Υποστηρίζουμε ότι οι εργασιακές σχέσεις όλων πρέπει να είναι σταθερές, χωρίς ν' αναγκάζονται οι εργαζόμενοι ν' αντιμετωπίσουν την ανεργία, την απόλυση, που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση. Επίσης λέμε προς τους εργαζόμενους ότι αρκετά πλέον ανέχτηκαν την κοροϊδία και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, πυκνώνοντας τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, ώστε ν' αγωνιστούν για την υπεράσπιση της δουλιάς τους. Το δικαίωμα στην εργασία είναι για όλους κι όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ