Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΑΠΑΞ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
Στα γρανάζια της κυβερνητικής πολιτικής

Καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ την τροπολογία που αφορά τον ειδικό λογαριασμό για το εφάπαξ των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οποία αλλάζει ο διαχειριστής του λογαριασμού, ρόλο τον όποιο αναλαμβάνει 4μελής κρατικά ελεγχόμενη επιτροπή.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει τη συγκεκριμένη τροπολογία ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Νάσος Αλευράς, υποστήριξε ότι ο ειδικός λογαριασμός χρειάζεται την αρωγή του δημοσίου προκείμενου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και για το λόγο αυτό προωθούνται οι σχετικές ρυθμίσεις.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, σημείωσε ότι με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας αναφορικά με το «εφάπαξ» των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ «μια σοβαρή κατάκτηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, έστω και μακροπρόθεσμα θα εμπλακεί στα γρανάζια της κυβερνητικής πολιτικής με τις όποιες σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε βάρος των εργαζομένων». Σημείωσε δε, ότι «με τις ΣΣΕ του 1991 και του 1992 κατοχυρώνεται το εφάπαξ των εργαζομένων μέσα από τον ειδικό λογαριασμό εφάπαξ που σηματοδοτούσε την απρόσκοπτη λειτουργία του λογαριασμού μέχρι σήμερα. Προκαλεί απορία γιατί η διαχείριση του λογαριασμού αυτού πρέπει να ασκείται από 4μελη επιτροπή». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «όσον αφορά τη μεταβίβαση των μεριδίων εκφράζει τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της εταιρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ