Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Χωρίς νερό και δρόμο

Οι κάτοικοι τεσσάρων οικισμών της Κοινότητας Κέχρου του Νομού Ροδόπης για τέσσερις μήνες (την άνοιξη και το καλοκαίρι) δεν έχουν νερό ούτε για να πιουν. Το πρόβλημα «λύνεται» με τη μεταφορά νερού με βυτιοφόρο από τους άλλους οικισμούς. Αυτό επισημαίνεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Το θέμα, αναφέρεται στην Ερώτηση, είναι ότι στο Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) προβλέπεται η διάθεση 100 εκατ. δρχ. για την ύδρευση της Κοινότητας Κέχρου, αλλά το έργο δεν προχωρά, επειδή δεν έχουν γίνει ακόμα οι σχετικές μελέτες για τις οποίες απαιτούνται 17 εκατ. δρχ. Η Κοινότητα Κέχρου - λόγω των ρυθμίσεων του Προγράμματος «Καποδίστριας» -στερείται επιστημονικού προσωπικού για την εκπόνηση των μελετών, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας δεν εκπονούν τις μελέτες, προβάλλοντας σαν δικαιολογία φόρτο εργασίας. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και στη μετακίνησή τους, αφού δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ακόμη ο μήκους 16 χλμ. δρόμος Κέχρου - Χλόης, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της κυβέρνησης. Μάλιστα, πρέπει να γίνει αυτό άμεσα, αν ληφθεί υπόψη ότι η Χλόη βρίσκεται 3 χιλ. μόλις από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και είναι ο πιο ακραίος οικισμός του Νομού Ροδόπης. Εξάλλου ο δρόμος αυτός στη σημερινή του κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Ερωτούν λοιπόν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να υδροδοτηθούν οι τέσσερις οικισμοί της Κοινότητας Κέχρου και να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Κέχρου -Χλόης στο Νομό Ροδόπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ