Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πανελλαδικές συσκέψεις της ΠΑΣΥ

Πανελλαδικές συσκέψεις για οξυμένα προβλήματα που «καίνε» τον αγροτικό κόσμο διοργανώνει το προσεχές διάστημα η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Στόχος των συσκέψεων, η διοργάνωση των οποίων αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της γραμματείας της ΠΑΣΥ, είναι η ενημέρωση των αγροτών για τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης τους για τη διεκδίκηση της επίλυσής τους. Συγκεκριμένα, οι πανελλαδικές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Για το βαμβάκι, το Σάββατο 25 Αυγούστου, στην Καρδίτσα.
  • Για την κτηνοτροφία, το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη, στα Ιωάννινα και την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.
  • Για την ελαιοκαλλιέργεια, στα τέλη του Σεπτέμβρη, στην Αθήνα.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών, η ΠΑΣΥ θα εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο με τις βασικές αλλαγές που γίνονται στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο εισόδημα των αγροτών.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΑΣΥ συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους νέους καταστροφικούς κανονισμούς για το βαμβάκι και τα ροδάκινα, από την πρόταση αναθεώρησης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς του ελαιολάδου, των σιτηρών, καθώς και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον τομέα της κτηνοτροφίας, ύστερα από την εμφάνιση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στη χώρα μας. Επισημάνθηκε, δε, ότι όλα αυτά είναι προβλήματα που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, με κύριο στόχο το άγριο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών από τα χωράφια τους. Και υπογραμμίστηκε ότι είναι μονόδρομος για τον αγροτικό κόσμο η συντονισμένη και ενωμένη πάλη του για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και η εφαρμογή μιας άλλης σε φιλοαγροτική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ