Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καταστρέφονται οι καλλιέργειες

Την έγκαιρη και πλήρη αποζημίωσή τους για τις καταστροφές διεκδικούν οι πληγέντες αγρότες

Δεδομένες θεωρούνται πλέον οι καταστροφές χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών στη Θεσσαλία εξαιτίας της λειψυδρίας. Οι αγρότες της περιοχής δεν ελπίζουν πια στη σωτηρία τους, καθώς τα νερά έχουν, σχεδόν, εξαφανιστεί και δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Ηδη σε αρκετές περιοχές, όπως στη Μελία και στη Γλαύκη Λάρισας, οι καλλιέργειες έχουν ήδη καταστραφεί, ενώ σε άλλες η καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών. Τα αποθέματα της λίμνης Πλαστήρα μειώνονται συνεχώς και ο Πηνειός μετατρέπεται σε βούρκο.

Οι πληγέντες αγρότες είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τη συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης που δεν παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και απαιτούν την έγκαιρη και πλήρη καταβολή αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν ή πρόκειται να υποστούν οι καλλιέργειές τους καθώς είναι, πλέον, υπαρκτό το πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους. Για πολλούς μάλιστα από τους πληγέντες αγρότες, όπως της Μελίας και της Γλαύκης, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο οξυμένο, καθώς οι καλλιέργειές τους καταστρέφονται για δεύτερη συνεχή χρονιά και δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα!!! Κινδυνεύουν, δηλαδή, για δεύτερη χρονιά, όχι μόνο να μείνουν χωρίς εισόδημα, αλλά να «βουλιάξουν» κι άλλο στα χρέη από τα έξοδα που έχουν κάνει για τις καλλιέργειές τους.

Κι ενώ ο θεσσαλικός κάμπος στεγνώνει και το νερό σε όλους τους υπάρχοντες υδάτινους πόρους εξαντλείται, οι υποστηρικτές της «άνυδρης» κυβερνητικής πολιτικής εξακολουθούν να παίζουν το επικίνδυνο «παιχνίδι» της καλλιέργειας τοπικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε αγρότες χωριών και νομών της Θεσσαλίας. Βεβαίως, αργά ή γρήγορα θα την «πληρώσουν» από τους αγρότες και το λαό της Θεσσαλίας, οι οποίοι ενωμένοι θ' αγωνιστούν για να βάλουν μόνοι τους το «νερό στ' αυλάκι», αφού τίθεται, πλέον, θέμα επιβίωσης και παραμονής στις καλλιέργειές τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ