Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Δικαιοσύνη η «δορυφορική απάτη» σε βάρος της ΕΡΤ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε προχτεσινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας για απόπειρα απάτης σε βάρος της ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή Ελληνα παραγωγό της κρατικής τηλεόρασης και με θύματα ομογενείς επιχειρηματίες από τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι. Σακελλάκος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος και αν έχουν διαπραχθεί οι πράξεις που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Τσούλκα.

Η υπόθεση αυτή δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για απόπειρα εξαπάτησης ομογενών από τη Γερμανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ελληνας παραγωγός της ΕΡΤ εμφανίστηκε σε ομογενείς επιχειρηματίες της Γερμανίας και τους πήρε προκαταβολή μέχρι δύο εκατ. δραχμών για να γυρίσει φιλμάκια προβολής των επιχειρήσεών τους, τα οποία θα προβάλονταν από το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είχε αποφασίσει να προβάλει ολιγόλεπτα φιλμάκια με παιδιά ομογενών, προκειμένου να καλύψει κάποια κενά του δορυφορικού της προγράμματος. Ωστόσο, ο παραγωγός, εν αγνοία της διοίκησης της ΕΡΤ, προχώρησε - με το αζημίωτο - σε συμφωνίες με τους ομογενείς επιχειρηματίες.

Η υπόθεση περιήλθε σε γνώση της ΕΡΤ, όταν οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης θέλησαν να προβάλουν τα φιλμάκια με τα παιδιά και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν και διαφημιστικά φιλμ ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ το σκάνδαλο ξέσπασε από τις συνεχείς οχλήσεις των ομογενών της Γερμανίας για προβολή των επιχειρήσεών τους.

Πάντως, η διοίκηση της ΕΡΤ ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα για αρκετό χρονικό διάστημα και πριν τρεις ημέρες εκδόθηκε πόρισμα για να αρχειοθετηθεί η υπόθεση, επειδή δεν ενεπλάκη η διοίκησή της, ενδεικτικό και αυτό της νοοτροπίας που υπάρχει στους διοικούντες την κρατική τηλεόραση. Το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ