Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η «βιωσιμότητα» για το κεφάλαιο προϋποθέτει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στη χτεσινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, στην οποία μίλησε ο Π. Μοσκοβισί, αφού εξέφρασε την καταδίκη του ΚΚΕ για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, ανέφερε: «Με διπλωματικό τρόπο ο κοινοτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι για να υπάρξει μία λύση στην βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε, προϋπόθεση είναι να προωθηθούν οι υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή επιβεβαίωσε ότι η βιωσιμότητα του κρατικού χρέους προϋποθέτει και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης προς όφελος της κρατικής χρηματοδοτικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων (...) Ενα χρέος που το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει γιατί έγινε για να στηριχθούν», τόνισε, τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Επισήμανε ότι συνολικά η πολιτική της ΕΕ και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία έχει πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, έχει διττό στόχο:

Ο πρώτος είναι η υλοποίηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας που πληρώνει ο λαός με τη φοροεπιδρομή, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την τεράστια μείωση κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.

Ο δεύτερος είναι οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, που προωθούνται για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με τις οποίες από τη μια επιδιώκεται να διαμορφωθεί το έδαφος για πολύ φτηνή εργατική δύναμη, σε αυτό εντάσσονται και τα μέτρα που έρχονται από τον Οκτώβρη, και, από την άλλη, η εξασφάλιση νέων κερδοφόρων πεδίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «μέσα από την απελευθέρωση των αγορών μεταφορών, Ενέργειας κ.λπ. αλλά ταυτόχρονα και τις ιδιωτικοποιήσεις».

«Θεωρούμε», τόνισε, «ότι το όραμα της αστικής τάξης και της ΕΕ για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική πόλωση (...) από τη μια στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια», από την άλλη «καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων», στο όνομα των «συγκριτικών πλεονεκτημάτων», αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Το ΚΚΕ, εξακολούθησε, «τονίζει την ανάγκη ο ελληνικός λαός να συγκρουστεί και να ανατρέψει τις αιτίες που διαμορφώνουν αυτά τα προβλήματα, δηλαδή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των καπιταλιστικών ομίλων, να συγκρουστεί με την πολιτική και την ίδια την ΕΕ, για να μπορέσει ακριβώς να ανατρέψει συνολικά σε επίπεδο οικονομίας, κοινωνίας και εξουσίας την κατάσταση, για να μπορέσει να χτίσει την Ελλάδα του αύριο, δηλαδή του σοσιαλισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σύγχρονα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα (2016-01-17 00:00:00.0)
Οχι άλλες θυσίες του λαού στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων (2015-10-16 00:00:00.0)
Eπιμήκυνση του λαϊκού μαρτυρίου (2012-08-18 00:00:00.0)
«Αναθεώρηση» του μνημονίου υπέρ των μονοπωλίων (2011-04-20 00:00:00.0)
Καμία υπακοή στους στόχους της πλουτοκρατίας (2010-01-15 00:00:00.0)
Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του (2009-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ