Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Επιμένει για εκλογικό νόμο, συγκυβέρνηση και Ποτάμι

Τις απόψεις της σε ό,τι αφορά το παζάρι για αλλαγές στον εκλογικό νόμο επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είπε: «Καταθέσαμε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, που έχει μια ενιαία λογική τόσο στην κατεύθυνση της δίκαιης αναλογικής κατανομής των ψήφων όσο και σε σχέση με την απόδοση ενός μικρότερου μπόνους στο πρώτο κόμμα, εφόσον η λαϊκή ετυμηγορία τού δώσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό. Το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών σε μικρότερες είναι επίσης για μας, μαζί με το όριο του 3%, μια σαφής κόκκινη γραμμή. Επαναλαμβάνουμε την πρόκληση - πρόσκληση για πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου και διάλογο με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση που ήδη διατυπώσαμε. Σε κάθε περίπτωση, αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε απ' όπου κι αν προέρχονται».

Για, δε, το ρόλο του κόμματος στο αστικό πολιτικό σκηνικό, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοδύναμη στρατηγική, αυτόνομο ρόλο και λόγο. Η θέση μας (...) ήταν και παραμένει ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με προγραμματικές συγκλίσεις, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα και οπωσδήποτε μεταξύ αυτών το πρώτο και το δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη».

Για τα παζάρια με το Ποτάμι, προς σύμπηξη ενός τρίτου, υπολογίσιμου πόλου αστικής διαχείρισης, είπε: «Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Διαφαίνεται δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας. Οπότε τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε συμφωνία στα επόμενα βήματα». Αρνούμενη τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη διάχυσή του σε ένα νέο φορέα, πρόσθεσε: «Στον σύγχρονο κόσμο των κοινωνικών δικτύων, είναι πλούτος οι διαφορετικές διαδρομές και ταυτότητες, δεν αποζητούμε την ισοπέδωση και την εγκατάλειψή τους».

Συνέχισε την πρότασή της, σχετικά με τα διαδικαστικά του νέου μορφώματος: «Η εκλογή αρχηγού θα γίνει από τη βάση αφού συμφωνηθούν όλα τα επόμενα βήματα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να μη συνεκτιμά τη διάσταση των πολιτικών εξελίξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ