Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συντήρηση δικομματικής κοκορομαχίας με την κυβέρνηση...

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ενωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είχε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, αξιοποιώντας την ως άλλο ένα βήμα για να σηκώσει πάλι τους τόνους της δικομματικής κοκορομαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε κατόπιν: «Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους (...) Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε διάρκεια και ένταση, κρίσης στη Δικαιοσύνη».

Περνώντας τη λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης μέσα, φυσικά, από τη χρησιμότητά της στη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας, πρόσθεσε: «Για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο. Η ΝΔ υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».

...καταγραφή διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό

Την ίδια ώρα, στα εσωκομματικά, υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό τάσσονται δύο εκ των πλέον στενών συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, οι Ευ. Στυλιανίδης και Ευ. Αντώναρος.

Θυμίζουμε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν υιοθετεί τέτοιαν άποψη. Ενδεικτικά, τέλη Ιούνη δήλωνε: «Το Σύνταγμά μας είναι Προεδρευόμενη Δημοκρατία (...) Δηλαδή ο Πρόεδρος είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος και δεν ασκεί εκτελεστική εξουσία (...) Εάν ο Πρόεδρος εκλεγόταν κατευθείαν από τον λαό, πιστεύω ότι θα δημιουργούσαμε ένα ντε φάκτο δίπολο στο πολιτικό σύστημα (...) και δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο χρειάζεται το πολιτικό σύστημα σήμερα».

Ερωτηθείς, ωστόσο, τότε, για την πρόταση Μεϊμαράκη, για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, στην περίπτωση που η Βουλή δεν μπορεί να τον εκλέξει, με υποψήφιους Προέδρους εκείνους που πρότειναν τα κόμματα στη Βουλή και με αποσύνδεση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα εξέταζε...

Σχετικά με τον Ευ. Μεϊμαράκη, που πρόσφατα εξέφρασε ενστάσεις του σχετικά με το πώς κινείται η τωρινή ηγεσία της ΝΔ, να καταγραφεί και η τοποθέτηση του Νικ. Κακλαμάνη, ότι «η πείρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεχούς επαφής με τον κ. Μητσοτάκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ