Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των διοικήσεων

Στην τελική ευθεία περνάει το ζήτημα των νέων διοικήσεων που θα αναλάβουν το «τιμόνι» των εγχώριων τραπεζικών ομίλων, καθώς και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο μέσω των δανείων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, φιγουράρει στους μεγαλομετόχους των 4 «συστημικών» τραπεζών. Το συγκεκριμένο ζήτημα, με φόντο βέβαια τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και των επιχειρηματικών αναδιαρθρώσεων που αυτή συνεπάγεται, τροφοδότησε την επιχειρηματική διαπάλη, μεγαλομετόχων και άλλων «παικτών», ακόμη και στο εσωτερικό των τραπεζικών ομίλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας, γνωστοποίησε χτες την απόφασή του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο, αποφάσισε «ομόφωνα» να του αναθέσει τον τίτλο του «επίτιμου Προέδρου».

Ο Μ. Σάλλας σε ανακοίνωση του τόνισε: «Εχοντας σταθμίσει τα νέα δεδομένα, ενημέρωσα ήδη από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου. Δεν μπορούσα, ωστόσο, να υλοποιήσω νωρίτερα την απόφασή μου, καθώς το ΔΣ της Τράπεζας ήταν υπό αξιολόγηση και επιλογή των international experts» (διεθνών εμπειρογνωμόνων).

Το ΔΣ εξέλεξε την καθηγήτρια, Χ. Απαλαγάκη, προσωρινή πρόεδρο μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ