Πέμπτη 21 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Φουντώνει η κόντρα για το μοίρασμα της «πίτας»

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρηματικής και πολιτικής κόντρας για το μοίρασμα της «πίτας» των τηλεοπτικών αδειών δείχνουν οι κινήσεις και οι πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης των 7 προεπιλεγέντων σχημάτων, όπως και των 3 «κομμένων», για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Χτες, μια μέρα μετά το «κόψιμο» του φακέλου του MEGA από τη διαγωνιστική διαδικασία, η εταιρεία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» που διαχειρίζεται το κανάλι, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πιο συγκεκριμένα, αφού εκθέτει τα «οφέλη» που όπως ισχυρίζεται έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους και την οικονομία από τα 27 χρόνια λειτουργίας του καναλιού, επισημαίνει: «Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει τη διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ». Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών».

Πληροφορίες που διέρρεαν χτες, ανέφεραν ακόμα πως τις επόμενες μέρες η εταιρεία του Ι. Σαβίδη, που επίσης «κόπηκε» από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα κινηθεί νομικά ώστε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στη δημοπρασία, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσφυγές και μεταξύ των επτά υποψηφίων που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ