Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με το δίκιο τους

Μας πήραν πρέφα. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν τα κυβερνητικά φερέφωνα στην περιοχή Μαντουδίου και μετά την καταγγελία του «Σωματείου Ανέργων στα Μεταλλεία της Β/Κ Εύβοιας» για «τα σεμινάρια κατάρτισης, που στόχο έχουν τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων των ανέργων της περιοχής και την πολιτική τους ομηρία», ανέκρουσαν «πρύμνα», πάντα, όμως, έχοντας στο κέντρο της προσοχής τους την απαλλαγή της κυβέρνησης από το πολιτικό κόστος των αντεργατικών πράξεών της και το μαύρισμα στις επερχόμενες εκλογές.

Ετσι, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προσφέρει στους 350 εργαζόμενους της ΒΙΟΜΑΓΝ, που πετάγονται στο δρόμο, σεμινάρια ...επανακατάρτισης «μοδιστρικής» και άλλων ανάλογων «δεξιοτήτων», ο δήμαρχος Κηρέως και «εξέχον» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, Πρ. Ενωτιάδης, ζητάει, με επιστολή του, από τον υπουργό Εργασίας, να προσέχουν τα κριτήρια ...επιλογής των υπό κατάρτιση και να προστεθούν κάποια ακόμα (ώστε να μην είναι προκλητική η ρουσφετολογία), όπως, επίσης, να αυξηθεί και ο αριθμός των καταρτιζόμενων από 180 σε 300, αφού ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνάει τις 700.

«Μανούλα καημένη» σ' αυτά ο δήμαρχος. Τίποτε δεν κάνει, όμως, για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων. Ούτε, βέβαια, προσθέτει και τη δική του φωνή στο δίκαιο αίτημα της κυβερνητικής παρέμβασης, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα μεταλλεία. Με το δίκιο τους, εργαζόμενοι και κάτοικοι, θα τους μαυρίσουν στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ