Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κρατά στον αφρό την αποπροσανατολιστική κοκορομαχία

Να κρατήσει στον αφρό την προχτεσινή, αποπροσανατολιστική κοκορομαχία στη Βουλή, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πορεία της οικονομίας στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί η ΝΔ, έτσι ώστε να αποσιωπήσει την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση με την κυβέρνηση όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, πάνω στα ζητούμενα του κεφαλαίου περί αναθέρμανσης της οικονομίας του.

Σε αυτήν τη βάση, ανακοίνωση της ΝΔ, ως αποτίμηση της προχτεσινής συζήτησης στο κοινοβούλιο, ανέφερε:

«Πρώτον: Ο πρωθυπουργός έλαμψε διά της απουσίας του. Δεν είχε το θάρρος να προσέλθει (...) για να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της από τον Ιανουάριο του 2015. Εγκατέλειψε τη μάχη και τους "συντρόφους" του, μεταθέτοντας σε εκείνους το βάρος της υπεράσπισης των δικών του ευθυνών και ολέθριων λαθών.

Δεύτερον: Το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα συστήσει την Εξεταστική Επιτροπή. Θα το κάνει - όχι ρεβανσιστικά, όχι τιμωρητικά - αλλά ως θεμελιώδη υποχρέωσή της προς τους πολίτες, που ζητούν και δικαιούνται να μάθουν για εκείνη την γκρίζα και σκοτεινή περίοδο».

Στο ίδιο μοτίβο, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε παρωδία τις διαδικασίες που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει να παραπλανήσει και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα. Κι αυτό ενώ η ΝΔ δίνει σειρά τις πάσες στην κυβέρνηση για να στήσουν μαζί τον τέτοιο αποπροσανατολισμό μέσα από διαδοχικές κοκορομαχίες.

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε αναγκαία τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι πρέπει όλες οι διατάξεις τις οποίες τα κόμματα θεωρούν πως πρέπει να αναθεωρηθούν, να μπουν στο τραπέζι και να γίνει κοινοβουλευτική συζήτηση.

Πρόσθεσε: «Εμείς, επειδή πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση πρέπει να είναι ουσιαστική, αναγκαία, αλλά να γίνει και σύντομα, δεν συμμετέχουμε σε αυτό που το θεωρούμε παρωδία διαδικασία».

Ο ίδιος, σχετικά με τις χτεσινές εξαγγελίες Τσίπρα περί κοινωνικής πολιτικής, επιχείρησε να βγάλει λάδι την αντίστοιχη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, καλώντας το πρωθυπουργό «εάν θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους. Ας τους ρωτήσει τι πιστεύουν για τον ίδιο και την πολιτική του. Από τις απαντήσεις που θα πάρει ίσως τότε και μόνον μπορέσει να κατανοήσει ότι η κοινωνία, βαθιά απαισιόδοξη για το παρόν και χωρίς προοπτική για το μέλλον, είναι πλέον πολύ μακριά και απέναντί του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ