Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Τεντώνουν» όσο μπορούν τη «βολική» κόντρα με τη ΝΔ...

...και επιχειρούν να παρουσιάσουν ως «λαϊκή εντολή» τα αντιλαϊκά παζάρια με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για λογαριασμό του κεφαλαίου

Μετά το... σόου στη Βουλή την Τρίτη, κυβέρνηση και ΝΔ επιχειρούν να συντηρήσουν την αποπροσανατολιστική κοκορομαχία

Eurokinissi

Μετά το... σόου στη Βουλή την Τρίτη, κυβέρνηση και ΝΔ επιχειρούν να συντηρήσουν την αποπροσανατολιστική κοκορομαχία
Τη «βολική» κόντρα με τη ΝΔ επιχείρησαν να συντηρήσουν και χτες η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της προχτεσινής κοκορομαχίας στη Βουλή γύρω από την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με την επιβολή των capital controls και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Σε αυτό το πλαίσιο και επιχειρώντας παράλληλα να παρουσιάσουν το λαό ως τον... εντολέα των παζαριών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να σχολιάσουν πως με την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ «κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού. Αλλωστε, ο λαός έχει ήδη μιλήσει, ανανεώνοντας την εντολή του προς την κυβέρνηση, πέρσι τον Σεπτέμβρη».

«Κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"», προσθέτουν.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, του συνεχιζόμενου παζαριού και των διεργασιών μεταξύ των αστικών κομμάτων, οι ίδιες πηγές δεν παραλείπουν να ρίξουν την μπηχτή τους για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα οποία υπερψήφισαν την πρόταση της ΝΔ, σημειώνοντας: «Ευχόμαστε στη ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα».

Μη μου τους «κύκλους» τάραττε...

Την ίδια ώρα, μια νέα αποπροσανατολιστική κόντρα, ενδεικτική και αυτή των συνεχιζόμενων διεργασιών, στήνεται ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Γ. Δραγασάκη στην προχτεσινή ομιλία του στη Βουλή ότι το Μάη του 2015, ενόψει της τότε πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ, ο Γ. Στουρνάρας τού είχε προτείνει να αντληθεί το ποσό αυτό από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση την οποία, όπως ισχυρίστηκε, ο ίδιος απέρριψε.

«Κύκλοι» του διοικητή της ΤτΕ αντέδρασαν λέγοντας ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν εισηγήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο στον Γ. Δραγασάκη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η απάντηση... «κύκλων» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίοι σημείωναν ότι ο Γ. Δραγασάκης δεν έχει κάτι να «φοβάται» από τις διαψεύσεις και παράλληλα εξέφραζαν την «εντύπωση» που τους προκάλεσε το γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε στον Γ. Δραγασάκη μέσω «κύκλων» (!) και «παραδημοσιογραφικών κυκλωμάτων»...

Πίσω από αυτήν την αποπροσανατολιστική κόντρα των «κύκλων», βέβαια, το «ζουμί» είναι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2015, από το στάδιο της «περήφανης διαπραγμάτευσης» δηλαδή, είχε προχωρήσει σε σάρωμα αποθεματικών και ταμειακών διαθέσιμων δημόσιων οργανισμών και φορέων, για να καυχιέται μάλιστα στη συνέχεια ότι παρότι δεν είχε εισπράξει ούτε ευρώ από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, συνέχιζε να αποπληρώνει κανονικά τις δόσεις του κρατικού χρέους, ενός χρέος που δεν είναι του λαού...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δις εξαμαρτείν... (2020-12-22 00:00:00.0)
Νέα πεδία κοκορομαχίας (2019-03-28 00:00:00.0)
«Ευελιξία» και ανασφάλεια το μέλλον για χιλιάδες εργαζόμενους (2018-12-28 00:00:00.0)
Επιταχύνουν την «αξιολόγηση», «αμπαλάρουν» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα (2016-11-11 00:00:00.0)
Δίνει τα αποθεματικά ο Δήμος Βόλου (2015-05-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση εφ' όλης της ύλης με αφορμή την αγορά ακινήτων (2015-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ