Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα ανώτατοι αξιωματικοί των ΗΠΑ

Ο ενεργός ρόλος, που διεκδικεί η ντόπια αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποτυπώνεται και στην «εκπαιδευτική επίσκεψη» που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, από 26 έως 29 Ιούλη, ομάδα 16 ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (βαθμού ταξιάρχου ή αντίστοιχου), οι οποίοι συμμετέχουν στο σχολείο «CAPSTONE General and Flag Officer Course» έτους 2016. Επίσκεψη, που όπως αναφέρεται επισήμως, «εντάσσεται σε ευρύτερη εκπαιδευτική περιοδεία σε χώρες ενδιαφέροντος ΗΠΑ».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αμερικανοί αξιωματικοί επισκέφτηκαν χτες το ΓΕΕΘΑ, όπου έγιναν δεκτοί από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και παρακολούθησαν ενημέρωση από αρμόδιους επιτελείς υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Τρέχουσες εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, αμυντική πολιτική, διεθνείς υποχρεώσεις ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγικό όραμα, διεθνείς στρατιωτικές συνεργασίες, περιοχικά ζητήματα ασφαλείας»...

Σήμερα, δε, προγραμματίζεται να επισκεφθούν τη Σούδα, όπου εδράζεται και η αμερικανική αεροναυτική βάση, κομβική υποδομή για την υλοποίηση των σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα, για «ενημέρωση επί ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ