Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σύσκεψη για τη «μεταλιγνιτική εποχή»

Τη σύσταση Επιτροπής Εργασίας που θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τοπικούς παράγοντες και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας για την επεξεργασία προτάσεων οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής στη «μεταλιγνιτική εποχή» πρότεινε ο αρμόδιος υπουργός, Π. Σκουρλέτης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη σύσκεψη, εκτός του υπουργού, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμ. Παναγιωτάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκειά της θίχτηκαν πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που αναμένεται να εμφανιστούν στην περιοχή στο μέλλον, με τη σταδιακή μείωση της χρήσης του λιγνίτη.

Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους περιορισμούς που επιβάλλει η ΕΕ στη χρήση λιγνίτη και τη σταδιακή κατάργησή του, στο όνομα πάντα της προστασίας του περιβάλλοντος, μειώνει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο τη χρήση ενός εγχώριου ενεργειακού ορυκτού που επί δεκαετίες πρόσφερε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή, ενισχύονται οι εισαγωγές του «πράσινου» φυσικού αερίου και LNG, όπως και η χρήση φωτοβολταϊκών και άλλων τεχνολογιών ΑΠΕ που αυξάνουν ακόμη περισσότερο την εξάρτηση από τις εισαγωγές Ενέργειας και εκτοξεύουν το ενεργειακό κόστος για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ