Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Εισηγείται στην Ολομέλεια νέες άρσεις ασυλίας για χρυσαυγίτες βουλευτές

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού και Ν. Μίχου αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

Οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές κατηγορούνται για ξυλοδαρμό σε βάρος μαθητών απογευματινού κοινωνικού φροντιστηρίου στην περιοχή του Π. Φαλήρου, απρόκλητη χρήση βίας και καταστροφές, στη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας του φασιστικού μορφώματος. Ο μόνος που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας ήταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή εξέτασε ακόμα το αίτημα του εισαγγελέα για άρση ασυλίας του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένου, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο φαρμακοβιομήχανος Δ. Γιαννακόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση. Αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να εισηγηθεί στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού.

Αφορμή για το αίτημα της άρσης ήταν τα όσα είχε αναφέρει ο υπουργός, τον Οκτώβρη του 2015, στη Βουλή, περί εκβιασμών και απειλών από την πλευρά του επιχειρηματία προς την κυβέρνηση προκειμένου να τοποθετήσει δικό του άνθρωπο στο υπουργείο Υγείας και να απομακρύνει τον Στ. Κοντονή από τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού. Το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων (σύνολο 5 ψήφοι) ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας. Υπέρ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή (σύνολο 3 ψήφοι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ