Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Αποπροσανατολιστικοί καβγάδες για να βγαίνει λάδι το σύστημα

Με την εξέταση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, συνεχίστηκε χτες η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ, από όπου στις επόμενες συνεδριάσεις θα παρελάσουν οι ιδιοκτήτες και των υπόλοιπων μεγάλων συγκροτημάτων των Μέσων Ενημέρωσης.

Αυτό που κυριάρχησε και χτες ήταν οι έντονοι καβγάδες ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων δείχνοντας την αξιοποίηση της Επιτροπής, για να διατηρείται η αντιπαράθεση στα «εύκολα» και αποπροσανατολιστικά για το λαό πεδία της διαπλοκής και της σκανδαλολογίας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε ότι τα δάνεια που έχει πάρει είναι από την Εθνική Τράπεζα και όλα εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ άφησε διάφορες αιχμές για ανταγωνιστές του, αλλά και για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών από την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε και για πολιτική δίωξη σε βάρος του σταθμού και διάφορα άλλα που δείχνουν τους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε κύκλους του κεφαλαίου για τη μοιρασιά της πίτας των τηλεοπτικών αδειών και όχι μόνο.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Επιτροπής στη διάρκεια τη συνεδρίασης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν θα κάνουμε καμία ερώτηση ούτε στον κ. Αλαφούζο, ούτε σε κανέναν άλλον από τους επιχειρηματίες, επειδή εδώ πέρα παίζονται και διάφορα παιχνίδια επιχειρηματικού και άλλου χαρακτήρα.

Εμείς γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, των εκπροσώπων του, των μεγαλοεπιχειρηματιών, το ρόλο τον οποίο παίζουν. Δεν θα πάρουμε θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς και των διαφόρων ανταγωνιστικών συμφερόντων που υπάρχουν. Τα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Ξέρουμε από εμπειρία ότι η υπόθεση της κάθαρσης χωρίς να θίξεις τα θεμέλια του συστήματος, βγάζει "φίδια", όπως βγήκαν στην Ιταλία το '89 - '90.

Δυστυχώς, υπάρχει μια τέτοιου είδους εξέλιξη - και θα το τεκμηριώσουμε το επόμενο διάστημα στην Επιτροπή - που μπορεί να οδηγήσει την εξέλιξη των πραγμάτων σε διάφορα "φίδια" που θα βγουν μέσα από μια τέτοια διαδικασία και αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος.

Απ' αυτήν την άποψη, εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι, να κατηγορηθούμε είτε ότι "κάνουμε πλάτες" σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, είτε σε κάποιον άλλο ανταγωνιστικό όμιλο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την εικόνα, όπως έχει αποτυπωθεί και από τις εκθέσεις των τραπεζών, αλλά και από την κριτική σκέψη την οποία μπορεί να έχουμε εμείς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα μαφιόζικα χτυπήματα (2023-06-13 00:00:00.0)
Παραβιάσεις σε βάρος του ΚΚΕ (2006-07-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-06-18 00:00:00.0)
Από αναβολή σε αναβολή (1996-02-21 00:00:00.0)
Τα "κανάλια" στο ΕΣΡ (1996-02-13 00:00:00.0)
Ο τρίτος όμιλος (1995-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ