Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το ζήτημα των μεταναστών στο επίκεντρο

Καθώς κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοέμβρη στις ΗΠΑ, οι υποψήφιοι των δύο αστικών κομμάτων εξακολουθούν να έχουν διαφορά στις δημοσκοπήσεις, με την Χίλαρι Κλίντον, του Δημοκρατικού Κόμματος, να συγκεντρώνει το 42% και ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ το 37%. Ταυτόχρονα, όμως, και οι δύο καταγράφουν ρεκόρ αρνητικών ψήφων σε σχέση με τις θετικές. Η Κλίντον 59% και ο Τραμπ 60%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «Washington Post» και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό οφείλεται για την μεν Κλίντον στις αποκαλύψεις των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποιούσε ανεύθυνα και για κρατικές υποθέσεις όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, και στα πεπραγμένα του Ιδρύματος Κλίντον. Ενώ για τον Τραμπ στον έντονα ρατσιστικό και «διχαστικό» του λόγο. Βεβαίως και οι δύο υποψήφιοι, εκφράζοντας τμήματα του κεφαλαίου, διαγκωνίζονται ποιος θα τα εξασφαλίσει καλύτερα, με κορόνες δήθεν ότι θα προστατεύσει και τη θέση των εργαζομένων.

Ο Τραμπ, με την επίσκεψή του στο Μεξικό την Τετάρτη, σήκωσε τους τόνους για το ζήτημα των περίπου 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών κυρίως από τη Λατινική Αμερική. Στη συνάντησή του με τον νεοφιλελεύθερο Μεξικανό Πρόεδρο, Ενρίκε Πένια Νιέτο, τέθηκε το θέμα του τείχους που θέλει να σηκώσει ο Τραμπ στα σύνορα, ως μέτρο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, χωρίς, όπως είπαν και οι δύο, να καταληχθεί ποιος θα αναλάβει το κόστος κατασκευής του.

Ωστόσο, την Πέμπτη, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ ο Τραμπ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Φοίνιξ της Αριζόνας, επέμεινε ότι «το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος 100%». Επίσης, αφού υποσχέθηκε ότι θα απελάσει ως Πρόεδρος την πρώτη μέρα «δύο εκατομμύρια "εγκληματίες" μετανάστες χωρίς χαρτιά», δήλωσε ότι θα ακυρωθούν άδειες παραμονής σε όσους εισήλθαν παράνομα και ότι οι ...μελλοντικοί μετανάστες θα συμπληρώνουν ένα «πιστοποιητικό ιδεολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ