Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Μείωση ανεργίας με ... εκτοξευμένη υποαπασχόληση

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Ενδεικτική για τις ...μεθόδους με τις οποίες μειώνεται η ανεργία στον καπιταλισμό είναι η εμπειρία των εργαζομένων και στη μακρινή Αυστραλία, όπου η μεν ανεργία εμφανίζεται να μειώνεται, η δε υποαπασχόληση όμως εμφανίζεται να έχει εκτοξευτεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ», τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ότι η ανεργία τον Ιούλη του 2016 ήταν 5,7%, παρουσιάζοντας μείωση από τον περσινό Ιούλη, όταν ήταν 6,3%.

Ωστόσο, σχεδόν εννιά στις δέκα (συγκεκριμένα το 87%) νέες θέσεις εργασίες που δημιουργήθηκαν ήταν θέσεις περιστασιακής ή μερικής απασχόλησης. Το στοιχείο αυτό - εξηγεί το πρακτορείο - αφορά θέσεις με ωράριο από ...μία μέχρι 35 ώρες τη βδομάδα.

Γενικότερα, οι θέσεις υποαπασχόλησης αντιπροσωπεύουν το 8,5% του συνόλου των θέσεων εργασίας στη χώρα, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας. «Ακόμα μια κρίσιμη μέτρηση που χρησιμοποιείται για την αγορά εργασίας (της Αυστραλίας) είναι το ποσοστό της "ανεπαρκούς αξιοποίησης", όπου συνυπολογίζονται η υποαπασχόληση και η ανεργία» σημειώνει το πρακτορείο, συμπληρώνοντας ότι σήμερα αυτό το ποσοστό βρίσκεται πάνω από το επίπεδο που έφτασε στη διάρκεια της κρίσης που «χτύπησε» τη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ