Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πάθος για λευτεριά... »

«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», μ' αυτό ως κεντρικό σύνθημα πραγματοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου στον Εύδηλο Ικαρίας εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα των Τούρκων και Κούρδων απεργών πείνας μέχρι θανάτου, στην Τουρκία, ενάντια στα «λευκά κελιά».

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης με τη συνεργασία του φιλόξενου Δήμου Ευδήλου, αλλά και της συμμετοχής του κόσμου, δημιούργησε πραγματικά συνθήκες έμπρακτης αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Χουσεΐν, ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες στα «λευκά κελιά» και την αντίσταση των αγωνιστών, ενώ η εκπρόσωπος της ΕΑ μίλησε για το κίνημα συμπαράστασης που αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ευδήλου, εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, ενώ μετά την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ από την εξέγερση στις φυλακές έκαναν τοποθετήσεις άτομα και εκπρόσωποι διαδηλωτών της Γένοβα, σε κλίμα θερμής συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας.

Ηταν αξιοσημείωτη και συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου, καθώς επίσης σημαντικό ήταν και το ποσό που συγκεντρώθηκε για την ενίσχυση των οικογενειών των απεργών πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ