Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση να πάρει θέση για τα ευρωΜΑΤ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών

Από διαδήλωση στη Γερμανία, για τη δολοφονία του διαδηλωτή στη Γένοβα

Associated Press

Από διαδήλωση στη Γερμανία, για τη δολοφονία του διαδηλωτή στη Γένοβα
Το θέμα της δημιουργίας ευρωΜΑΤ, της δημιουργίας, δηλαδή, ευρωαστυνομίας για την καταστολή διαδηλώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης, καθώς και τις άλλες «ιδέες» για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, που καλούν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη στάση της.

«Η ανησυχία και ο φόβος, τονίζεται στην Ερώτηση, του πολυεθνικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το ανερχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνικό επίπεδο, αντανακλάται και στους σχεδιασμούς για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τη δημιουργία νέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι σχετικοί προβληματισμοί των ιθυνόντων πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα της Γένοβας. Ηδη, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού, η γερμανική κυβέρνηση - με τη σύμφωνη γνώμη και της ιταλικής κυβέρνησης - προωθεί την "ιδέα" δημιουργίας μιας ευρωαστυνομίας καταστολής ταραχών και διαδηλώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης για την προστασία των συναντήσεων υψηλών κυβερνητικών στελεχών. Οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνήσεων σχεδιάζουν να θέσουν το θέμα στην επόμενη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων (Δημόσιας Τάξης), που θα πραγματοποιηθεί στις 28-9-2001 στο Βέλγιο, διανθισμένο και με άλλες "ιδέες", όπως τη δημιουργία ευρωπαϊκής εξειδικευμένης βάσης δεδομένων, που θα συμπληρώνει τις ήδη υπάρχουσες και στην οποία θα καταγράφονται Ευρωπαίοι και μη, που έχουν χαρακτηριστεί (από ποιον;) ως "ταραχοποιοί" και "υποκινητές της βίας"».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών «ποια είναι η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό και εάν προτίθενται οι εκπρόσωποί της στην επικείμενη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων (Δημόσιας Τάξης) των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αντιταχθούν σ' αυτούς και σε άλλους παρόμοιους "προβληματισμούς" και σχεδιασμούς, οι οποίοι έχουν σαν βάση την ιδέα πως εχθρός είναι ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ