Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκηνικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ θέλει τώρα, λέει, ο Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ΕΚΑΜίτες, ώστε να είναι αποτελεσματικοί σε επιχειρήσεις τύπου «σύλληψη Πάσσαρη». Εμ, βέβαια, αυτή η υπόθεση έγινε «θέατρο» τις τελευταίες μέρες, καιρός να γίνει και ...ταινία.

Δε θα είναι και τσάμπα η υπόθεση αυτή, βέβαια. Οπως λέγεται, θα κοστίσει 16 δισεκατομμύρια δραχμές. Κι αν συνεχίσει αυτή η αστυνομο-λαγνεία που διακατέχει του πάντες τελευταία, στον επόμενο προϋπολογισμό οι δαπάνες για μηχανισμούς καταστολής αναμένεται να μεγιστοποιηθούν.

Το κακό είναι ότι όσο ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία και γενικώς όλες οι υπηρεσίες με ανάλογες αρμοδιότητες, τόσο πιο ανασφαλής νιώθει κανείς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο «τρομονόμος» είναι πλέον το «ευαγγέλιό» τους και περιμένουμε και συμπληρωματικές ρυθμίσεις από το φθινόπωρο.

ΠΑΝΤΩΣ, όσο φεύγουν χρήματα για την Αστυνομία, τόσο φαίνεται η «γύμνια» της κυβέρνησης σε άλλα πράγματα. Τριάντα χιλιάδες αιτήσεις για επτά χιλιάδες θέσεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων είχαμε, όπως δημοσιοποιήθηκε χτες.

Μια και όπως φαίνεται υπάρχουν ανάγκες, δεν περισσεύει και τίποτε για τα πανεπιστήμια να γίνει και καμιά δουλιά, που να έχει και ουσία; Ευελπιστούμε, βέβαια, να μη μιλάμε για μεταπτυχιακά «κατά παραγγελία» διαφόρων εταιριών - χορηγών, αλλά για πραγματική γνώση.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, με εξαγγελίες περί αναδιάρθρωσης του χώρου της Υγείας και αναγγελία προσλήψεων, κάτι ο Τσοχατζόπουλος, με ανακοινώσεις περί μειώσεων θητείας, φαίνεται να υπάρχει περίεργη κινητικότητα σε αυτά τα υπουργεία αυγουστιάτικα.

Μήπως μυρίζει Συνέδριο η υπόθεση; Μάλλον! Αλλά αν προσπαθούν και οι δυο με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζουν να πείσουν περί του κοινωνικού τους προσώπου, μάλλον ατύχησαν!

Στο κάτω - κάτω, την πολιτική που χάραξαν παρεούλα με τον Σημίτη, τον προηγούμενο χρόνο, μας ανακοίνωσαν. Απλά, με άλλα λόγια και, βέβαια, με μπόλικη «σάλτσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ