Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εντυπωσίασε το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων

Το Σάββατο, στο Στέκι Πολιτισμού εμφανίστηκε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, το χορευτικό που τον περασμένο Απρίλη, στη μεγάλη πορεία των 220 χιλιομέτρων κατά της ανεργίας, έκλεψε την παράσταση στον τερματισμό στο Σύνταγμα, κέρδισε για μια ακόμα φορά τους επισκέπτες στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Στέκι Πολιτισμού.

Η ομάδα χορογράφησε με πολύ όμορφο τρόπο γνωστά ποιήματα των Ναζίμ Χικμέτ, Γιάννη Ρίτσου, Φώτη Αγγουλέ κ.ά., αποτυπώνοντας στιγμές από την πορεία της ταξικής πάλης στο διάβα των αιώνων, σε μια παράσταση αφιερωμένη στη δύναμη που δίνει το δίκιο αλλά και σ' εκείνους που είχαν «στους ώμους τους την κούραση δώδεκα ωρών από πέτρα», αλλά δε λύγισαν ούτε για μια στιγμή, «μηδ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι». Παρών στην εκδήλωση και ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Το Χορευτικό Τμήμα ιδρύθηκε το 1976. Σκοπός του είναι η μελέτη, η έρευνα και η μεταφορά του λαϊκού πολιτισμού στο σήμερα, εξυπηρετώντας ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Ο λαϊκός χορός προσεγγίζεται μακριά από τα βέλη του εθνικισμού, επιδιώκοντας να αντληθούν από αυτόν οι πανανθρώπινες αξίες, που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα, μέσα σε μια κοινωνία στείρας αμφισβήτησης, αλλοτρίωσης και αποχαύνωσης. Το χορευτικό έχει πάνω από 150 μεγάλους και περισσότερα από 600 παιδιά στα παιδικά του τμήματα, ενώ ξεπερνά τις 60 παραστάσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις φορέων της Πάτρας μα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ