Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
«Η κοινή πάλη των νέων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή»

Το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στη Διεθνούπολη συζήτηση με θέμα «Η κοινή πάλη των νέων στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή», με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και την ΚΝΕ.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο Ιμπραήμ Τζαν Ούστα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, ο οποίος απηύθυνε ζεστό συντροφικό χαιρετισμό προς την ΚΝΕ και την ελληνική νεολαία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Τουρκία, στους σφοδρότατους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς με την εμπλοκή και σημαντικών ιμπεριαλιστικών κέντρων, και ειδικά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιούλη. Τόνισε την αναγκαιότητα οι νέοι κομμουνιστές να καλλιεργήσουν την αξία του προλεταριακού διεθνισμού στους νέους της περιοχής, αφού κοινή πηγή των προβλημάτων τους αποτελεί το σύστημα του καπιταλισμού και άρα, όπως είπε, πρέπει να βάλουν στο επίκεντρο της πάλης τους την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Αλεξάντερ Ντένιτς, Γραμματέας της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), ο οποίος ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την αλληλεγγύη που έδειξε, με τις κινητοποιήσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν και σε βάρος του και σε άλλους συντρόφους της SKOJ, επειδή παλεύουν σταθερά ενάντια στο ΝΑΤΟ που διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία, στην ΕΕ, στις αστικές κυβερνήσεις. Μίλησε για την κατάσταση της νεολαίας στη Σερβία, με το 51% των νέων να είναι άνεργοι και αρκετούς νέους επιστήμονες να εγκαταλείπουν τη χώρα τους, ενώ ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των νέων σε κάθε χώρα.

Στο κλείσιμο της συζήτησης, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ευχαριστώντας τους συντρόφους και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ΚΝΕ, ενάντια στις αντικομμουνιστικές διώξεις, αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινής πάλης των Κομμουνιστικών Νεολαιών της περιοχής, στη συζήτηση και την ανταλλαγή της πείρας των ΚΝ από τον αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Τόνισε ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι κοινές δράσεις των τριών Κομμουνιστικών Νεολαιών, Ελλάδας, Σερβίας και Τουρκίας, για:

-- Ανάπτυξη της κοινής πάλης ενάντια στον αντικομμουνισμό, στις διώξεις ΚΝ και ΚΚ.

-- Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, μέτωπο στην κατασταλτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών τάξεων, πάλη της νεολαίας ενάντια στις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα, καθώς και ενάντια στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, στο φασισμό.

-- Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στη συμμετοχή των χωρών της περιοχής σ' αυτόν, κατά των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ