Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Σε ποιον ανήκει ο κόσμος... »

Ενα πλούσιο σε περιεχόμενο και μορφές αφιέρωμα με τίτλο «Σε ποιον ανήκει ο κόσμος...», ετοίμασαν με πολύ μεράκι δεκάδες μαθητές και παρουσίασαν την Παρασκευή στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ. Μπορούσε κανείς να διακρίνει τα συναισθήματα στο κοινό, με μάτια όλο συγκίνηση, μα και ενθουσιασμό, ελπίδα και πίστη στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον.

Οι προετοιμασίες του αφιερώματος ξεκίνησαν από το καλοκαίρι. Η ιδέα «έπεσε» στη σύσκεψη - συνάντηση που πραγματοποίησε η ΚΝΕ, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας, για μαθητικά συγκροτήματα και θεατρικές ομάδες, που στην πλειοψηφία τους είχαν πάρει μέρος στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ την άνοιξη. Εκεί, αφού συζήτησαν τις ιδέες τους, τις μορφές και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να τις πλαισιώσουν, αποφάσισαν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικοθεατρικό αφιέρωμα.

Οι μαθητές, έχοντας στόχο να αναδείξουν τι σημαίνει να είσαι σήμερα νέος κομμουνιστής, να μη συμβιβάζεσαι, αλλά αταλάντευτα να αγωνίζεσαι για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και ανεργία, επέλεξαν αποσπάσματα από ποιήματα, όπως το «Εγκώμιο στη διαλεκτική» του Μπ. Μπρεχτ, «Τα παιδιά της ΚΝΕ» του Γ. Ρίτσου, «Ο τοίχος του ιμπεριαλισμού» του Ναζίμ Χικμέτ, αλλά και ένα κείμενο του κομμουνιστή παιδαγωγού Δ. Γληνού, «ντύνοντάς» τα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια.

Το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι μαθητές με το αφιέρωμά τους μπορεί να περιγραφεί και από τους παρακάτω στίχους που απήγγειλαν: «Χτίζουμε εμείς / Τη νέα ζωή μας, / Και αυτή είναι η δύναμή μας, / Δεν τρέμουμε στον τοίχο σας εμπρός / Στον τοίχο σας που ορθώνεται μπροστά μας τρομερός!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ