Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ενας χώρος για την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου

Ενας ελπιδοφόρος χώρος στο Πάρκο Τρίτση, που συμβολίζει την αταλάντευτη πάλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, αλλά και τη μετάβαση σε μια αξιοπρεπή ζωή μέσα από ένα δρόμο με πολλά εμπόδια και πισωγυρίσματα, που όμως είναι εφικτή, με εφόδια την αλληλεγγύη, την πειθαρχία και τη συλλογικότητα, ήταν ο χώρος κατά των ναρκωτικών. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά, να προμηθευτούν την αναλυτική, σύγχρονη και χρήσιμη μπροσούρα του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Επιπλέον, όπως και πέρυσι, το παιχνίδι των ερωτήσεων γύρω από το φλέγον αυτό θέμα ψυχαγώγησε, πρόσφερε γνώσεις και... πολύ γέλιο.

Ιδιαίτερης έκτασης και σημασίας ήταν και ο χώρος όπου φιλοξενήθηκαν θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και Σύλλογοι Οικογένειας, καθώς και το περίπτερο του ΕΣΥΝ. «Παρέμβαση», «Εν Δράσει», «Διάβαση», «Νόστος», «Στροφή» και οι Σύλλογοι Οικογένειας των αντίστοιχων προγραμμάτων είχαν ξεχωριστά περίπτερα, όπου διένειμαν πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τη δουλειά των προγραμμάτων, τα οποία είναι «στεγνά», δεν έχουν λίστα αναμονής κι είναι εντελώς δωρεάν.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους θεραπευτές, τους θεραπευόμενους, τους γονείς, για τη δύσβατη διαδρομή προς την απεξάρτηση, να ακούσουν την εμπειρία τους από το ταξίδι με προορισμό μια νέα ζωή μακριά από την εξάρτηση. Φωτογραφίες, μουσικά όργανα, γλυπτά, έργα των θεραπευόμενων που έχουν δημιουργηθεί μέσα στις φυλακές, στην Κοινότητα, στην Κοινωνική Επανένταξη, εδέσματα από τους γονείς, ήταν όλα όσα απλώνονταν στο συγκεκριμένο χώρο από τα προγράμματα και τους Συλλόγους Οικογένειας, με στόχο να διαδοθεί το έργο ζωής που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ - ακόμη και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες με πενιχρή χρηματοδότηση και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό - και να ενισχυθούν οικονομικά τα άπορα μέλη των προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ